23948sdkhjf

Oracle AppsWorld - del 2: Inntrykk fra en av Europas største applikasjonskonferanser

Oracle AppsWorld - del 2:Inntrykk fra en av Europas største applikasjonskonferanserI forrige nummer presenterte vi inntrykk fra Oracle’s AppsWorld konferanse som ble avholdt i Amsterdam tidligere i år...

Oracle AppsWorld - del 2:

Inntrykk fra en av Europas største applikasjonskonferanser

I forrige nummer presenterte vi inntrykk fra Oracle's AppsWorld konferanse som ble avholdt i Amsterdam tidligere i år. Dette er en av Europas største applikasjonskonferanser og et viktig møtested for den som ønsker en oppdatering på hva som tilbys fra verdens ledende leverandør. Av inntrykkene må spesielt fremheves at Oracle med E-Business Suite kan tilby et totalintegrert system med bare én database og teknologi som er skreddersydd for ASP og internett. Her har Oracle kommet lenger enn sine konkurrenter. Vi skal i denne artikkelen se nærmere på hva som fremhever Oracle E-Business Suite.

Tor Otto Fougner Amsterdam

Oracle E-Business Suite er en samling av systemer som dekker tradisjonelle løsninger for OLFI/MPS/ERP og i tillegg har sterke funksjoner for CRM og e-business. Systemet er den første integrerte samlingen av applikasjoner som automatiserer forretningsprosesser i hele verdikjeden internt og eksternt med utstrakt bruk av internett.

Med Oracle E-Business Suite retter Oracle seg først og fremst mot følgende segmenter:

Det har tatt 4 år å utvikle systemet til dagens nivå og prosessen har vært en av de mest ambisiøse dataprosjekter i nyere tid. Markedsresponsen er stor og systemet utnyttes av mer enn 12.000 kunder over hele verden. Bare SAP kan vise til flere kunder.

Med Oracle E-Business Suite har Oracle befestet sin posisjon som en av verdens ledende applikasjonsleverandører og oppnådd å bli den mest lønnsomme leverandøren i et stadig tøffere marked. En viktig årsak til lønnsomhetsutviklingen er i følge toppsjefen Larry Ellison at Oracle selv bruker systemet til sin daglige styring.

Imponerende funksjonalitet

Oracle E-Business Suite består av mer enn 140 applikasjoner som hver har en bredde og dybde som konkurrerer med «best of breed», kan kjøres «stand-alone», integreres med andre systemer eller som en total Oracle-løsning. Systemet supporteres på 29 språk, herunder norsk, og dekker de fleste forretningsprosesser fra salg/markedsføring, service, kontrakter, kundeordre, produktutvikling, SCM, produksjon, økonomi, prosjekt og personal.

På AppsWorld presenterte Oracle flere nye applikasjoner:

Vi skal i en senere artikkel komme tilbake med en presentasjon av funksjonaliteten i systemet supplert med en brukerpresentasjon. Men i det etterfølgende beskriver vi de nyhetene som fikk størst oppmerksomhet.

Daily Business Close

En generell innvending mot ERP-systemer er at datamengden blir stor og at informasjonen ikke er tilgjengelig slik man ønsker det uten å gå veien om kostbare datavarehus eller datamanipulering i regneark, og det er vanskelig å få dagsaktuelle resultater. Drømmen er å kunne få ut aggregerte tall som viser resultater av hver dags aktiviteter på alle forretningskritiske områder. Det er et tankekors at den som driver en pølsebu har oversikt over resultatet hver dag, mens jo større en bedrift blir, jo større blir avstanden til dagsaktuelle resultater. De fleste systemer klarer ikke å oppfylle de betingelser som kreves for å få til en daglig oppdatering:

Fordi Oracle E-Business Suite oppfyller disse kraven, har det vært mulig å utvikle det som har fått betegnelsen Daily Business Close. Løsningen ble for første gang presentert på AppsWorld og virket meget overbevisende. Her kunne det for eksempel vises hvilken virkning en salgskampanje har hatt på dagens salg, lager og totalresultat. I praksis er det mulig å gjennomføre en regnskapsavslutning hver eneste dag.

Digital Dashboard

For ytterligere å forenkle informasjonstilgangen har Oracle laget standardiserte informasjonssammendrag for mer enn 20 funksjonsområder i en bedrift. På et skjermbilde klikker man for eksempel på funksjonen Logistikk og får opp et bilde som viser mål, status, nøkkeltall og kurver med den informasjon som er mest aktuell for en logistikksjef. I tillegg til resultattall blir det ved hjelp av grønne og røde piler vist om utviklingen er gunstig eller ikke. Løsningen kan med enkelhet tilpasses den enkeltes behov og ønsker. Med dette har Oracle vist at de har realisert sin visjon om å utnytte internett til å styre totalintegrerte verdikjeder og etter undertegnedes mening befestet sin posisjon som en verdens ledende applikasjonsleverandører.

www.logistikk-ledelse.no© 2002

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.111