23948sdkhjf

Norsk Kjøtt: Sporing av kjøttvarer må dekke hele verdikjeden

Norsk Kjøtt:Sporing av kjøttvarer må dekke hele verdikjeden– Sporbarhet har ingen reell verdi før den dekker hele verdikjeden, sa koordinator for forskning og utvikling Egil Sørflaten i Norsk Kjøtt un...

Norsk Kjøtt:

Sporing av kjøttvarer må dekke hele verdikjeden

- Sporbarhet har ingen reell verdi før den dekker hele verdikjeden, sa koordinator for forskning og utvikling Egil Sørflaten i Norsk Kjøtt under EAN-Dagene. Norsk Kjøtt legger betydelig vekt på sporing og kvalitetssikring for å vinne forbrukernes tillit.

Han mener det er nødvendig å sette fokus på sporbarhet fordi forbrukerne forventer trygghet, lovverket krever mer dokumentasjon, media og kunder krever fakta ved kriser.

- Vi må ha beredskap når det gjelder tilbakekalling samt effektive kontrollfunksjoner, fortsatte Sørflaten.

Det er registrert kugalskap i flere europeiske land som har gjort sporing stadig mer aktuelt. Sørflaten kan bl.a. fortelle at da det nylig ble kjent at kugalskap var blitt påvist i Frankrike, falt salget av storfe i Parisområdet med 20 prosent over natten!

Åpner muligheter

Elektronisk informasjon, merking og bruk av ny teknologi åpner muligheter i kjøttbransjen.

- Når det gjelder elektronisk informasjon får vi en informasjonsbærer som gjør det mulig å knytte data til produktet i prosessen, og til ferdig produkt. Vi må sikre tilgang til elektronisk informasjon for alle parametre som innvirker på produktet, og registrere data av betydning for produktets egenskaper og kvalitetssikring, sa Sørflaten.

Spore forover og bakover

Bedre sporing krever også mer effektiv informasjonsutveksling med kunder og leverandører slik at det blir mulig å spore både forover og bakover.

- Vi kan stille spørsmål og får svar på hvor et bestemt stykke kjøtt kommer fra eller hvor dette kjøttstykket havner. Vi kan se rase, kjønn, besetning, foring og andre egenskaper. Vi kan se hva som skjer med kjøttet underveis til grossist og detaljist, samt hvilket lager og produksjonsanlegg det kommer fra, sa Sørflaten.

www.logistikk-ledelse.no© 2001

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094