23948sdkhjf

Sentralregisteret for Sikkerhetsopplæring (SFS): Endelig ett sentralt register

Sentralregisteret for Sikkerhetsopplæring (SFS)Endelig ett sentralt registerEtt sentralt register for sertifisert og dokumentert sikkerhetsopplæring er nå endelig en realitet her i landet. Det dekker ...

Sentralregisteret for Sikkerhetsopplæring (SFS)

Endelig ett sentralt register

Ett sentralt register for sertifisert og dokumentert sikkerhetsopplæring er nå endelig en realitet her i landet. Det dekker alle bransjer, og ivaretar ønsket om et sentralregister fra både myndigheter og registerbrukerne som skoleverket, opplæringsvirksomheter og bransjeorganisasjoner.

Sentralregisteret for Sikkerhetsopplæring (SFS) ble etablert ved nyttår, og har overtatt alle funksjoner til Stiftelsen Sentralregisteret for Yrkesbevis (SSY) og ATIL Kompetanseregister. Disse to har i en årrekke vært de to dominerende regitrene her i landet, med en samlet regitreringsmengde på bortimot 30.000 bevis i fjor.

SFS har tilhold på Braskereidfoss i Hedmark - samme sted som tidligere SSY. Daglig leder Dag Johansen i SSY er også tilsatt som daglig leder av det nye SFS.

- Kravene til slike registre blir stadig strengere og mer ressurskrevende. Det går på datautstyr, kompetanseutvikling og kontinuitet, utvikling av nye produkter, programvare og på økonomien. Både ATIL og SSY mener at en sammenslåing av de to registre oppfyller alle disse kravene. Samtidig var det et klart ønske fra brukerne, opplyser Johansen

Bedre arbeidsfordeling mellom ATIL og SFS

SFS skal drive registeret, være datasentral og sørge for nettbasert informasjon. Fornyelse av gamle bevis, erstatning for mistet bevis og utstedelse av nye bevis vil også bli utført av SFS.

- Vi i ATIL får nå frigjort tid. Dette vil gi oss rom for bedre medlemsoppfølging, informasjon, kurs- og seminaropplegg, fagutvikling, læreplaner og ellers det som både er våre oppgaver ifølge vedtektene og intensjon som interesseorganisasjon, opplyser daglig leder Tor Johansen.

SFS er organisert som en stiftelse. ATIL er en interesseorganisasjon basert på medlemsskap. Begge disse organisasjonsformer er basert på at alt overskudd skal gå til registerbrukernes og til medlemmenes beste, i form av kompetanseheving, informasjon, bransjeutvikling m.m.

Styret i SFS består av en representant fra NHO, LO, ATIL, Transportbrukernes Fellesorganisasjon samt av medarbeiderne i SFS og ATIL.

Oppgaven til Sentralregisteret for Sikkerhetsopplæring (SFS)

er å registrere og utstede kompetansebevis for

Kompetansebevisene oppfyller alle krav myndighetene setter til denne type bevis. Bl.a. vil SFS sine nye bevis for sikkerhetsopplæring bli umulig å forfalske. I tillegg til ovennevnte bevis, utsteder SFS også en rekke andre bevis til forskjellige bransjer og formål. Kontakt SFS på tlf. 62 42 33 00 for nærmere informasjon

www.logistikk-ledelse.no© 2001

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063