23948sdkhjf

Skal automatisere Bohus sitt nye sentrallager

Bohus, Norges største landsdekkende møbelkjede, har valgt Jungheinrich som partner for lagerinnredning til sitt nye sentrallager på Fetsund.

Det svære anlegget skal stå klart i løpet av 2021. Konseptet som Bohus og Jungheinrich har kommet frem til, er designet for å fylle Bohus sitt behov for ulike varekategorier, kapasitetskrav og fleksibilitet.

 

Foruten en manuell del på 2.000 pallplasser, er det tre automatiserte deler for europall (10.000 lokasjoner), kasser (22.000 lokasjoner) og blåbrett (1.200 lokasjoner), med stasjoner for inngående og plukk.

Alle delsystemene vil bli koordinert og administrert av Jungheinrich WCS, som igjen er integrert mot SAP. Det er i tillegg tatt høyde for eventuell utbygging av hvert enkelt delsystem.

Konservativ bransje

– Møbelbransjen er en konservativ og krevende bransje. Ved å bygge stein for stein i snart 50 år, har Bohus etablert seg som Norges største landsdekkende møbelkjede. Vi gleder oss derfor til å ta det neste steget innenfor internlogistikk sammen med Jungheinrich, sier Arve Nymoen, konsernsjef i Bohus.

– Vi selger form, farge og design, og ikke alle våre varer passer i firkantede esker. Vi var derfor spent på hvilke løsninger som fantes på markedet som kunne dekke vårt behov. Jungheinrich har sammen med oss utarbeidet en løsning av allerede gjennomprøvde standardiserte systemer. Løsningen er unik på markedet, og den vil kunne dekke våre logistikkbehov, sier Håkon Bredde-Prytz, daglig leder i Bohus Logistikk AS.

Store ASRS-prosjekter

– Dette prosjektet representerer en milepæl for Jungheinrich Norge AS som viser at vår beslutning om å utvikle oss til å bli en totalleverandør innen intralogistikk var riktig. Vi har gått fra å være truckleverandør via automatisering av trucker, til nå å ta steget fullt ut for helautomatiske kranløsninger, sier Arild Drageset, administrerende direktør i Jungheinrich, og legger til at Jungheinrich i lang har tid levert store ASRS-prosjekter i Europa. ASRS-prosjektet som nå er utviklet sammen med og for Bohus, blir Jungheinrich sitt første i Skandinavia

– Vi har fått lov til å jobbe sammen med Bohus helt fra idefasen av prosjektet i 2018, og har sammen med kunden formet endelig løsning på detaljert nivå, sier Jens Gjerlaug, manager logistics systems i Jungheinrich. – Vi startet med klosser i PowerPoint og endte opp med tegninger på millimeternivå. Veldig gøy å tenke tilbake på, og nå blir det spennende å følge prosjektrealiseringen frem mot endelig oppstart, legger Gjerlaug til.

Artikkelen er en del av vårt tema om Lager og logistikk.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.142