23948sdkhjf

Kolonial.no etablerer kjempelager på Liertoppen

For å ta unna den økte etterspørselen etter dagligvarer levert på døren bygger Kolonial.no et nytt lager på over 18.000 kvm på Liertoppen.

Allerede før covid-19 snudde opp ned på Norge, opplevde dagligvareutfordreren Kolonial.no vekst i etterspørselen etter dagligvarer på nett. Da Norge gikk i Korona-karantene skjøt veksten fart, og daglig leder Karl Alveng Munthe-Kaas så seg nødt til å fremskynde planen om nytt gigant-lager til en halv milliard kroner. Lageret vil mer enn doble leveringskapasiteten til Kolonial.no, som med det legger opp til en fortsatt kraftig vekst.

Lokaliseringen tett inntil E18 på Liertoppen er strategisk med tanke på transport og effektive kjøreruter ut til kundene.

– Det er kort vei til Oslo, Drammen og omkringliggende områder, og god tilgang på arbeidskraft. Det kommer til å bli viktig for vår videre satsning, sier Munthe-Kaas. – Som bedriftsleder er det ingenting som føles bedre enn å bidra til å skape nye trygge, gode jobber. Spesielt gjelder dette i en tid hvor mange har følt på en ekstra usikkerhet, legger han til.

I første omgang er det snakk om rundt 100 arbeidsplasser, men ved full kapasitet er det snakk om 500 arbeidsplasser. Det inkluderer både plukkere og sjåfører.

På tirsdag ble første spadetak markert. Fra venstre: Martin Schinnes, daglig leder i Panelbygg AS; Morten Hotvedt, daglig leder i Eneo Eiendom AS; Gunn Cecilie Ringdal, ordfører Lier kommune og Karl Munte-Kaas, daglig leder i Kolonial.no. Foto: Daniel Horgen

Innovative logistikkløsninger

Eneo Eiendom og Kolonial.no har samarbeidet tett for å finne de optimale løsningene, både for å oppnå effektivitet og et bærekraftig bygg med BREEAM In-Use-sertifisering. Ute er det planlagt solcelleanlegg på taket og områder med bikuber. Inne blir det en semiautomatisk produksjonslinje med kortest mulig tid fra varene kommer inn på lager til de er pakket og klare til distribusjon ut til kundene. Ifølge daglig leder Morten Hotvedt i Eneo Eiendom har dette vært en spennende prosess.

– Vi motiveres av å jobbe med ambisiøse og krevende kunder, og i dette prosjektet har vi virkelig måttet strekke oss langt for å imøtekomme kravene til Kolonial.no. Dette blir et bygg som kan levere innovative logistikkløsninger i mange år fremover, sier Morten Hotvedt, daglig leder i Eneo eiendom, som har ledet prosjektet.

Smarte løsninger

Arkitektkompaniet og Panelbygg, som har totalentreprisen på oppføring av bygget har også vært en viktig medspiller fra tidlig fase.

– Panelbygg har lang erfaring med å sette opp funksjonelle lager- og produksjonsbygg, og sammen med Eneo og Kolonial.no har vi funnet frem til smarte, kostnadseffektive og ikke minst gjennomførbare løsninger. Det har vært en god prosess, og det er givende å jobbe sammen med så fremoverlente aktører som Kolonial.no og Eneo Eiendom er, forteller Martin Schinnes, daglig leder i Panelbygg AS.

– Vi må bygge smart og dette bygget på over 18.000 kvm er skreddersydd Kolonial.no sine lager- og produksjonsbehov. Samtidig har vi tenkt langsiktig og sørget for at bygget har en fleksibel utforming som senere kan tilpasses andre typer virksomheter og bransjer, sier Morten Hotvedt i Eneo.

Enorm vekst i 2020

Coronakrisen har ført til enorm vekst for Kolonial.no, som anslår en omsetning på opp mot to milliarder kroner i 2020. Det betyr en økning på 800 millioner fra året før.

– Våre kunder har vist oss en voldsom tillit og oppslutning gjennom dette krevende året, og vi kjemper hver dag for å gi dem en enklere og bedre dagligvarehandel. Vi føler også et stort ansvar for å utfordre maktkonsentrasjonen hos dagligvare-gigantene i Norge, avslutter Munthe-Kaas.

Fakta om bygget

  • Adresse: Drammensveien 189, 3420 Lierskogen
  • Grunneier: Liertoppen Vest AS
  • Eiendomsutvikler: Eneo Eiendom AS
  • Totalentreprenør: Panelbygg AS
  • Arkitekter: Bjarte Ågedal og Luis Bamond, Arkitektkompaniet
  • Utleiemegler: Malling & Co Næringseiendom
  • Leietaker: Kolonial.no AS
  • Leitakerrådgiver: Henrik Ramberg, Moment Eiendom

Kolonial.no

Kolonial.no er Norges største matbutikk på nett med en forventet omsetning i 2020 på nærmere to milliarder kroner. De tilbyr et bredt utvalg dagligvarer og middagsretter levert rett hjem til både privatpersoner og bedrifter. Selskapet ble startet i 2013 av 10 gründere med mål om å lage Norges beste handleopplevelse for dagligvarer og for å gjøre hverdagene friere og enklere. Kolonial.no er det selskapet i sin kategori med raskest vekst i hele Norden.

Eneo Eiendom

Eneo Eiendom AS utvikler eiendom sammen med grunneiere og investorer, i hovedsak på det sentrale Østlandet. Selskapet satser først og fremst på næringseiendom, bolig og helserelaterte bygg med nærhet til kollektivtrafikk eller hovedfartsårer. Morten Hotvedt er daglig leder og svært engasjert i å utvikle eiendom som gir lønnsomhet – også for de som flytter inn.

Kilde: Eneo Eiendom

Artikkelen er en del av vårt tema om Lager og logistikk.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109