23948sdkhjf

HENT tildelt råbyggsentreprise på nytt sykehus

HENT «vant» råbyggsentreprise del 1, Drammen sykehus med en kontraktsverdi på 300 millioner kroner.

På Brakerøya i Drammen, tett ved Drammensfjorden og utløpet av Drammenselva, vil det bli byggeaktivitet i mange år framover. I regi av Helse Sør-Øst RHF skal det bygges nytt sykehus til erstatning for Drammen og Blakstad sykehus.

Totalprosjektet er delt opp i en rekke ulike entrepriser. Først ut er råbygget for halve behandlingsbygget, poliklinikk 1 og halve sengebygget med tilhørende fundamentering. Entreprisen skal delvis utføres på en ferdig utført plasstøpt kjeller, og delvis på terreng utenfor kjelleren. Kontrakten har fått benevningen Entreprise 2301 som Helse Sør-Øst RHF har tildelt HENT.

Spunt, pel og betongkonstruksjoner

Prosjektet er en hovedentreprise med en kontraktsverdi på 300 millioner kroner, og vil i hovedsak utgjøres av arbeider knyttet til spunt, pel og betongkonstruksjoner.

– Det var tøff konkurranse, men HENT ble til slutt den foretrukne partner spesielt på bakgrunn av sin oppgaveforståelse. Dette er en viktig milepæl for det nye sykehuset i Drammen, og vi ser fram til et tett, godt og konstruktivt samarbeid med HENT, sier Dag Bøhler, prosjektdirektør i prosjektorganisasjonen i Sykehusbygg.

Sebastian Nordahl, direktør for prosjektgjennomføring i HENT, er svært godt fornøyd med å stå igjen som «vinneren» av denne konkurransen.

– Nå skal vi inn i en kort samspillsfase der vi sammen ytterligere skal optimalisere og videreutvikle foreslåtte løsninger, herunder finne en god gjennomføringsmodell. Oppstart på byggeplass vil være februar 2021, sier Nordahl.

Opphav og kilder: HENT

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094