23948sdkhjf

4000 meter stålkjerneperler

I 2025 skal det nye sykehuset i Hammerfest stå ferdig. Sør-Norsk Boring er en av mange underentreprenører som allerede er godt i gang.

– Det er ikke ofte vi har oppdrag så langt nord. Så dette er en veldig spennende for oss, sier driftsleder Jarle Hundershagen, i en pressemelding.

Sør-Norsk Boring er blant de første underentreprenørene som jobber på tomta og skal være her langt ut på senhøsten. Consto AS er hovedentreprenør.

– Vi har satt opp i utgangspunktet 31 skift og har mobilisert to borerigger, kompressorer og graver for å utføre jobben. Mesteparten av utstyret og materielt ble sendt med båt, men det har også blitt fraktet utstyr på vei, sier driftslederen.

Fundamenterer det hele

Sykehusbygget blir fire etasjer høyt og 33.162,6 kvadratmeter stort. Kommunen og universitetet skal ha til sammen 7.000 m2 av disse. Til sammenligning er dagens sykehus 23.000 kvadratmeter.

– Vi skal fundamentere for hele tomta her. Det er rundt 390 pelepunkt for oss, og rundt 4000 meter med stålkjernepeler, forteller Hundershagen.

En forholdsvis stor oppgave selv for et firma som til daglig driver med dette.

Kontroll på tidsbruk

Et gigantisk prosjekt som et nytt sykehus krever god prosjektledelse, og for underentreprenørene handler det om å levere i tide med rett kvalitet. Å ikke levere i tide kan føre med seg en uendelig rekke av forsinkelser og overskridelser, og ingen underleverandør vil være den uheldige som måtte forsinke et prosjekt av slike dimensjoner.

– Vi bruker og utvider bruken av følgende moduler, timeregistrering med overføring til lønn og kalkulasjonsverktøyet, maskinregister, HMS/KS (pro versjon) og prosjektmodulen. SmartDok-appen har blitt en del av arbeidshverdagen til alle ansatte og det er en enkel måte å organisere alle oppgaver på. Vi bruker det til informasjon og timer, samt bildedokumentasjon. Et veldig effektivt verktøy for oss. Jeg slipper å ringe å spørre om «hvor mange timer jobbet du i går?» Jeg kan enkelt gå inn i verktøyet og sjekke opp produksjonen. Hvor mange timer, hvor mange meter peler det har gått med og mer, sier Hundershagen.

Kontroll på maskinparken

– Vi har ca. 120 enheter registrert i maskinregisteret i SmartDok, der 15 er borerigger. Resten er kompressorer, lastebiler, gravere og biler. Maskintimer blir registrert og ført mot rett prosjekt for å ha god kostnadskontroll og timer brukt. Vedlikeholdstiden blir registrert i systemet for å ha kontroll på maskinkostnadene, sier daglig leder i Sør-Norsk Boring, Lars Oddvar Aulesjord.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125