23948sdkhjf

Glassmestergården skal pusses opp

Kruse Smith har inngått avtale med Glassmestergården AS om bygging «Glassmestergården». Dette er en ny bygård, sentralt plassert i Skien sentrum, i et gammelt håndverkermiljø hvor glassmestere har drevet sitt virke i lang tid. Det ferdige bygget skal romme 32 leiligheter fordelt på to bygg over en felles parkeringskjeller.

- Vi ser frem til å realisere dette flotte bygget sammen med byggherre. Dette blir et flott sted å bo, tett på byen og Telemarkskanalen og i leiligheter av høy kvalitet, forteller regiondirektør Anders Larsen.

Den nye bygården reises tett på eksisterende bygninger innenfor den såkalte murbyen. Dette krever særlig godkjenning for alt gravearbeid og det er gjort bygningsbesiktigelse på omkringliggende bygg og vil bli montert rystelsesmålere og setningsbolter.

- Det blir en trang og krevende byggeplass, men vi har gode folk på jobben, så dette blir bra, sier regiondirektøren.

Det nye bygget, tegnet av Bjørnar Andresen og Re Arkitektur, er godt tilpasset de historiske omgivelsene.

- Dette er et løft og en områdefornyelse. Vi har jobbet sammen med Kruse Smith og arkitekt i ett års tid for å optimalisere resultatet. Nå ser vi virkelig frem til å komme i gang, sier styreleder i Glassmestergården AS, Roger Hermansen.

Arbeidet starter opp medio desember i år og skal være ferdig juni 2022. Kontraktstørrelse er ca 85 millioner kroner eks. mva.

Opphav og kilder: Kruse Smith

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094