23948sdkhjf

SiO får 206 millioner kroner i tilskudd til 524 nye studentboliger i Oslo

Studentsamskipnaden er alltid på jakt etter egnede eiendommer. Med millionstøtte blir det full fart i tre prosjekter i Oslo.

206 MILLIONER KRONER: SiO har fått tilskudd fra regjeringen til byggingen  studentboliger i Nydalen, på Kringsjå og Ullevål.

Birte Almeland er eiendomsdirektør i Studentsamskipnaden SiO. Hun forteller til Building Supply at tilskuddet SiO har mottatt, er fordelt på 3 prosjekter.

Fortsatt usikkert hvem entreprenørene blir

Tilskuddet er fordelt på 446 nye studentboliger i Nydalen, 38 på Kringsjå Studentby og 40 på Ullevål Studentby.

– For det store nybyggprosjektet Gjerdrums vei 10 i Nydalen, vil vi gå ut med informasjon om hvem som blir entreprenør i mai. Her planlegger vi en totalentreprise, sier Almeland.

Prosjektet på Kringsjå med 38 studentboliger er en utvidelse av en totalentreprise som pågår på studentbyen med Ove Skaar som entreprenør,

– For det tredje prosjektet med 40 nye boenheter på Ullevål Studentby er kontraheringsstrategi og entrepriseform ikke besluttet ennå, sier Almeland.

Alltid på jakt etter egnede eiendommer

– Vi jobber kontinuerlig med utviklingen og tilpasningen av studentboligporteføljen vår på 9000 studentboliger, og det handler både om nybygging, rehabilitering og noen ganger om å avhende bygg som ikke er lenger møter formålet. Vi er hele tiden på jakt etter nye, egnede eiendommer som del av dette arbeidet, sier Almeland.

Det er veldig mange studenter som ønsker å bo i en studentbolig eid av SiO, både på grunn av lavere leiepriser og beliggenheten nær campus eller kollektivtilbud.

– Vi vil også kunne vurdere enda flere mulige prosjekter og aktuelle tomter i dialog med stat og kommune når rammebetingelsene nå er bedret, sier Almeland.

Planlegger tre bygg på 11-13 etasjer i Nydalen

– Nå kan vi fortsette å bygge flere, etterspurte, studentboliger i Oslo. Prosjektet står ferdig i 2026, sier Andreas Eskelund, administrerende direktør i SiO i en pressemelding.

Nydalen Studentby ligger i historiske omgivelser, og nåværende studentby er blant de eldste byggene i Nydalen. Bygningene var opprinnelig et spinneri fra 1850-tallet, og huser  Oslos industrihistorie i veggene.

SiO planlegger å videreutvikle Nydalen Studentby med tre nye bygg på 11 til 13 etasjer.

Nybyggene vil ligge ovenfor de to eksisterende boligbyggene. Byggearbeidene har planlagt oppstart sommeren 2023 og er estimert til å bli ferdige i 2026.

Opphav og kilder: Intervju med Building Supply og pressemelding fra Studentsamskipnaden SiO.

KLIKK for alle artikler i Building Supply.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093