23948sdkhjf

Først med størst

Når man er størst er det vel nesten selvsagt at man også har det største utstyret. Da Atlas Copco lanserte deres nyeste og største kompressor, var Båsum Boring AS de første i Norge til å ta den i bruk.

Båsum Boring har i underkant av 20 rigger med nødvendig tilleggsutstyr. Mange av oppdragene for disse riggene er boring av energibrønner. Det er i forbindelse med boring av energibrønner på Slemmestad i Asker, sør for Oslo, vi denne gangen møter mannskap og utstyr fra Båsum Boring. Her skal selskapet bore 54 energibrønner for Røyken Eiendom, til det som skal bli en ny energisentral. Hver av energibrønnene er 250 meter dype og varmen som utvikles fra disse skal gå til oppvarming av blant annet idrettshall, skole og kunstgressbane.

Tre borerigger og to kompressorer er i full aktivitet på området. En av kompressorene er for øvrig en prototyp av Atlas Copcos største transportable kompressor. Kompressoren med betegnelsen XRYS 577 leverer et luftrykk på 35 bar med en kapasitet på 34,2 m3/min.

DrillAir-serien

- Transportable kompressorer som leverer trykk på 35 bar er et helt nytt konsept. XRYS 577 er én av i alt seks nye kompressorer i vår nye DrillAir-serie, sier Jon-Andreas Ellefsen, salgssjef portable air divisjon hos Atlas Copco. Han forteller at den nye serien består av i alt 6 nye kompressorer. To stk 25 bar kompressorer, to stk 30 bar og to stk 35 bar kompressorer. XRYS 557 har kapasitet til å levere 570 liter luft i sekundet.

- Båsum Boring har gjennom flere tiår vært en god kunde hos oss og vi har i alle år hatt et veldig godt samarbeid. Så da den nye DrillAir-serien var under utvikling, var Båsum Boring tidlig ute med å melde sin interesse for å teste ut kompressorene, sier Ellefsen. 35 bar-kompressoren har vært hos Båsum Boring i ca ett halvt år og hele tiden er den blitt overvåket via satellitt fra hovedkontoret til Atlas Copco Air Power i Belgia. Når Båsum Boring om ikke lenge får overlevert deres fjerde XRYS 577, så sendes prototypen tilbake til Belgia, hvor den skal plukkes helt ned for å analyseres.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062