23948sdkhjf

Kamp om hodene

Flere megatrender vil påvirke entreprenørselskapenes konkurransekraft i årene som kommer. Kampen om de dyktigste medarbeiderne blir den viktigste.

– Vi skal rekruttere til både bygg og anlegg, men behovet i nær fremtid er aller størst innen anlegg. Vi har en klar strategi om å ta inn både studenter og nyutdannede hvert år, slik at de kan utvikle seg hos oss og lære å kjenne NCC, sier adm. direktør Håkon Tjomsland i NCC Construction Norway.

Mer populært

Gjennom høsten har det blitt meget klart for NCCs representanter på NTNU at entreprenør delen av bygg- og anleggsbransjen er blitt mer populær blant studentene. Studentene som allerede har valgt bygg og anlegg viser økt interesse for NCC og mulighetene som finnes hos en entreprenør. I tillegg er det en økende interesse fra studenter som er tidlig i sitt utdanningsløp innen petroleum, og som i løpet av kort tid må velge å fortsette den retningen eller justere studieretningen sin mer mot bygg og anleggsfag.

– De studentene vi snakker med tiltrekkes i stor grad av NCCs størrelse og vil høre mer om de karrieremulighetene som finnes. Hos oss er man ikke låst i en rolle, derimot vektlegger vi høy grad av involvering og å gi ansvar tidlig, sier HR-sjef Trond Håvard Brunes i NCC Construction, divisjon Anlegg.

Moro og alvor

I noen hektiske høstmåneder har NCC gjennomført bedriftspresentasjoner, pratet med NTNU-studenter på stand, speed-datet og gjennomført workshop med teamarbeid.

– Det er utvilsomt mange dyktige studenter. Derfor er det viktig å treffes i ulike situasjoner for å bli godt kjent. For oss er det viktig at framtidige NCCere vil passe godt inn i selskapet. Derfor må de ha riktig profil og et verdisett som samstemmer med våre, sier Brunes.

Målet er å tilby aktuelle studenter plass i NCCs Karriere- og rekrutteringsprogram (KR) for studenter, og tilbud om ansettelse til studenter som er inne i sitt siste studieår.

– Vi er godt i gang med rekrutteringen, og flere av de mange spennende studentene vi har truffet vil få tilbud om å bli med i vårt KR-program eller tilbud om fast ansettelse, sier Brunes.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078