23948sdkhjf

Atlas Copco feirer 100 år i Norge

Fredag den 13. mai feirer Atlas Copco 100 år i Norge

Atlas Copco ble etablert i Oslo 13. mai 1916 under navnet Norsk AS Diesel Motorer. Med fokus på dieselmotorer vokste selskapet raskt.

Siden den gang har Atlas Copco hjulpet norsk industri, anlegg- og gruvevirksomhet med produkter, systemer og tjenester med henblikk på å øke kundenes produktivitet og lønnsomhet. I dag har Atlas Copco 180 medarbeidere i Norge med ansvar for salg og kundeservice.

AS Atlas Diesel - Atlas Copco

Fra 1948 var kjerneområdet trykkluftutstyr og kompressorer for industri, anlegg- og gruvevirksomhet, da under navnet AS Atlas Diesel. I etterkrigstiden var utstyr fra Atlas Copco i bruk i forbindelse med utbygging av vei, jernbane, vannkraftanlegg og industri over hele Norge.

I 1956 byttet selskapet navn til Atlas Copco som er forkortelse for "Compagnie Pneumatique Commerciale".

High-tech-selskap

I dag leverer Atlas Copco kompressorløsninger for alle typer landbasert industri, løsninger for olje- og offshore og for marin industri. Produktene er langt mer preget av "hightech" og selskapet slipper stadig nye løsninger på markedet.

Mer effektivitet

Effektivisering og miljøtenkegang har blitt vanlig og i følge dem selv er energibehovet ved for eksempel slipeprosesser redusert med 40% og opptil 90% for monteringsprosesser.

100.000 Newtonmeter

De leverer i tillegg til trykkluftdrevne verktøy også utviklet elektriske digitaliserte verktøy for monteringsindustrien. Deres hydrauliske vri og strekkverktøy som klarer momenter opp til 100 000 Nm.

Fokuset på høytrykkskompressorer for brønn, energi og fundamenteringsboring er stort, som eksempel kan nevnes DrillAir Y35.

Tunnelrigger fra Atlas Copco kan leveres, i følge selskapet selv, med verdens kraftigste bormaskiner, og sammen med et system for helautomatisk boring. I dag finnes også helautomatiserte borerigger og førerløse lastemaskiner utviklet av Atlas Copco som operer gjennom datastyring og sensorer.

Atlas-fakta:

Atlas Copco er et globalt svensk industriselskap med hovedkontor på Sickla Industriväg i Nacka øst for Stockholm. Selskapet har over 43.000 ansatte og omsatte for 102 milliarder svenske kroner i 2015. De har tre forretningsområder: kompressorteknikk, industriteknikk og gruve- og anleggsteknikk. Mer enn 98 prosent av salget skjer utenfor Sverige i mer enn 180 markeder.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.047