23948sdkhjf

–En god og realistisk øvelse

En dumper rygget på en pickup inne i Kongsbergtunnelen, bilen tok fyr og flere personer ble skadet

Mandag formiddag holdt entreprenøren Veidekke en ulykkesøvelse i Kongsbergtunnelen på E134 Damåsen-Saggrenda-prosjektet. Det skriver Statens vegvesen på sine nettsider.

Scenariet var: Dumper kjører inn i anleggsbil i tunnel. Sjåføren av anleggsbil svinger bilen brått for å unngå påkjørsel og kjører i tunnelveggen. Personen i anleggsbilen blir sittende fastklemt, men er bevist og med utvendige klemskader og mulig indre skader. Sjåføren i dumperen får sjokk etter hendelsen, er svært stresset og roper inn i kommunikasjonsutstyret at bil har kræsjet i tunnelvegg og at person sitter fastklemt. I stedet for å gå ut av tunnelen springer dumpersjåfør inn i redningskammer og forskanser seg der. I tunnelen er det stor fare for brann.

Samtlige nødetater inkludert politi, brann og ambulanse deltok, mens byggherren Statens vegvesen var blant observatørene ved sin SHA-ansvarlige Stig Harry Andersson.

Nyttig gjennomgang

–En god og svært realistisk øvelse, som i det store og hele fungerte utmerket, forteller Andersson etter oppsummeringen og evalueringen av øvelsen.

Som vanlig i slike ulykkesøvelser er det alltid ett og annet å rette på og kunne forbedre. Men så er det heller ingen virkelig ulykke som noen gang går helt som forventet. Derfor er det alltid viktig å øve slik, sier Stig Harry Andersson.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078