23948sdkhjf

Sikkerheten går foran:: Ikke forbudt, men heller ikke lov. Regn med etterkontroll om du blir tatt med dette.

Ettermontert solskjermingsfilm vil fortsatt bli definert som 2’er feil ved sakkyndig kontroll av masseforflytningsmaskiner.

Ettermontert solskjermingsfilm vil fortsatt bli definert som 2’er feil/mangel ved sakkyndig kontroll av masseforflytningsmaskiner, melder MGF.

Opp til kontrolløren

Arbeidstilsynet har uttalt at det er opp til den sakkyndige kontrolløren å vurdere sikkerheten i slike tilfeller og derfor er det fra MGFs side oppfordret til å ikke godkjenne bruk av ettermontert solskjermingsfilm.

Dette blant annet for at det kan være vanskelig å finne kompenserende tiltak for å ivareta sikkerheten når denne er påmontert.

Mister øyekontakten

Med solskjermingsfilm på rutene er det umulig for vedkommende på bakken, eller føreren av en annen maskin/kjøretøy (utsatte personer), å se om maskinføreren er klar over den andres tilstedeværelse (øyekontakt).

Selv om det er blitt uttalt i presseoppslag at det ikke er noe absolutt forbud mot ettermontert solskjermingsfilm, betyr det ikke nødvendigvis at det er lovlig. Arbeidsplassikkerheten kommer i første rekke.

Må fjernes

Solskjermingsfilmen må da fjernes og etterkontroll er påkrevet. Årsaken til dette er sammensatt, men hensyn til arbeidsplassikkerhet er den viktigste. Et eksempel er når en person skal nærme seg maskinen og han/hun vil oppnå kontakt med maskinføreren.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078