23948sdkhjf

Renser avløpsvannet

Det samler, nøytraliserer og fjerner partikler uten å måtte ty til et eget vannreservoar

Aquajet Systems AS, som nå eies 80 prosent av Brokk, har introdusert eget vannfiltreringssystem, Ecoclear.

Ved å brukes sammen med Aquajets roboter som meisler betong ved hjelp av vann, behandler Ecoclear avløpsvannet som genereres av prosessen ved å nøytralisere vannets pH og redusere dets turbiditet (mengden partikler i vannet) slik at det kan frigjøres trygt tilbake i miljøet.

Fram til nå har metodene for behandling av avløpsvannet på anlegget vært ineffektive, tok for mye plass eller var utilgjengelige, skriver Aquajet i en pressemelding.

– Det samler, nøytraliserer og fjerner partikler uten å måtte ty til et eget vannreservoar eller filtrering, forklarer Roger Simonsson, adm dir i Aquajet Systems.

20 m3 i timen

EcoClear som er elektrisk drevet, har kapasitet på 20 kubikkmeter i timen. Gjennom en serie behandlingskamre som nøytraliserer alkalisk vann til en pH på 6 til 9 og reduserer turbiditeten til 20-25 mg partikler per liter.

Prosessen kan overvåkes online med Reco-kontrollsystemet. Maskinen fungerer ved å pumpe avløpsvannet fra en AquaCutter i et innløpskammer hvor et flokkuleringsmiddel blir tilført for å klumpe sammen partiklene i vannet.

Vannet strømmer deretter inn i et andre kammer som tilfører karbondioksid for å nøytralisere pH. I neste kammer fjernes de faste partiklene til en egen tank. Vannet fortsetter til et annet kammer for en andre pH-justering. I en endelig overvåkingstank blir det bekreftet at vannets pH har blitt nøytralisert før det pumpes ut.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125