23948sdkhjf

Signalbygg for finnmark:: Blir største bru i Øst-Finnmark

I september vil det 94 meter høye brutårnet begynne å reise seg ved Tana bru

Nye Tana bru får et spenn på 234 meter, og blir den største brua i Øst-Finnmark og et signalbygg for Finnmark. Hele byggeprosjektet har en kostnadsramme på 578 millioner kroner.

HAK Entreprenør

Det er Alta-firmaet HAK Entreprenør som sammen med polske Vistal Gdynia har oppdraget med å bygge den nye brua.

Første spadetak for det nye prosjektet ble tatt i januar.

Siden da har alle pelearbeider i Tana blitt ferdigstilt og oppbygging av tårnfundamentet og ballastkassen er påbegynt. I siste halvdel av august vil tårnfundamentet støpes og kort tid etter vil de første delene av tårnene bli heist på plass.

Komponentene til brua produseres på stålfabrikken i Polen, hvor de er ferdige med ca. 70 meter av tårnene og det meste av vegbanene som skal produseres i år.

Dette klargjøres nå for transport til Tana. I sommer pågår arbeidet med å armere tårnfundamentet, og selve støpingen av fundamentet er planlagt til slutten av august. Hele brua vil være ferdig montert i 2018.

110 meter kran

Frem til i dag er det bare gjort begrensede tiltak i anleggsområdet, men når en 110 meter høy byggkran kommer på plass om noen uker, vil anleggsområdet endre karakter. Denne krana skal brukes til å heise på plass tårnet og vegelementene, og vil bli stående fram til alt stålet er på plass høsten 2018. I tillegg til selve brua, skal det bygges rundkjøringer på begge sider, og 400 meter veg skal legges om. Inngrepet i selve vegen kommer tidligst høsten 2018 eller på våren 2019, så trafikantene kan brukes dagen veg i lang tid ennå.

Brua skal være ferdig og settes i trafikk i september 2019.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078