23948sdkhjf

Kjeftknuser med hengesikt - under 30 tonn

Mobil kjeftknuser med hengesikt fra Portafill på under 30 tonn

Nord-Irland er i dag blitt hovedsete for ett utall produsenter av mobile sikte- og knuseverk. I dag regnes det med at så mye som 80-90% av denne typen maskiner på verdensbasis produseres og eksporteres herfra.

En av disse produsentene er Portafill, som har lang erfaring med eksport av kompakte sikteverk produsert i egne lokaler i Tyrone i Nord-Irland. Selskapet er familiedrevet av familien Rafferty, i dag 2. generasjon. Familien har likevel lenger erfaring enn som så, og etablerte og drev før dette selskapet Masterscreen som solgte mange maskiner i Norge på 70 og 80-tallet. Masterscreen ble senere solgt til Nordberg før Portafill ble etablert i 1993.

Den norske importøren Mineralteknikk ser ut til å ha god suksess med produktene, i tillegg har Portafill de siste årene hatt en formidabel opptur i det internasjonale markedet, ifølge den norske importøren. og lanserer et nytt, men viktig tilskudd til markedet.

Ny mobil grovknuser med hengesikt på under 30 tonn

Også den nye Portafil-modellen er beregnet for knusing og sortering av de fleste materialer, og den nye 9000 JC egner seg spesielt godt for mindre entreprenører som har behov for enkel flytting og transport på veier med lav vektklasse.

Verket veier altså under 30 tonn og leveres med en matelomme på 4 kubikkmeter og en Normine kjeftknuser med inntaksåpning på 850x500mm. Den nye hengesikten er utviklet slik at den og passer direkte på den nye konknuseren som blir presentert senere i år. Dette gjør at kunden kan skifte siktekassen mellom grovknuser og finknuser selv.

Kompakt-konsept

Konseptet til Portafill går ut på å utvikle maskiner for kompaktsegmentet innen beltegående sikteverk og knusere.

- Istedenfor å levere 10 forskjellige grovverk og 10 forskjellige finverk som de fleste konkurrenter i tillegg til utvikling av nye produkter, har Portafill begrenset dette til ett par modeller av hver sort, og holdt seg til disse gjennom ett par tiår allerede, sier daglig leder i Mineralteknikk, Arne Kenneth Øvstebø.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063