23948sdkhjf

Kjøper Grande Entreprenør AS

Veidekke kjøper opp den ledende entreprenøren i Nord-Trønderlag

Veidekke Entreprenør har inngått intensjonsavtale om å kjøpe 80 % av aksjene i Grande Entreprenør AS i Verdal.

- Grande er den ledende entreprenøren i Nord-Trøndelag, et spennende markedsområde der Veidekke i dag har liten byggevirksomhet. Vi har gjennom organisk vekst og flere oppkjøp de senere årene styrket vår posisjon betydelig i Trøndelag. Grande vil passe perfekt inn i vår satsing i denne viktige regionen, sier adm. direktør Dag Andresen i Veidekke Entreprenør.

200 ansatte

Grande Entreprenør har siden starten i 1953 vært en lokal entreprenør i Verdal og Nord-Trøndelag med samfunnsengasjement og fokus på utvikling av lokalsamfunnet og regionen.

Med sine 200 ansatte har de erfaring med alle typer entrepriser og kompetanse på prosjektutvikling og prosjektgjennomføring. Omsetningen de siste årene har ligget på drøyt 550 millioner kroner ekskl. mva.

Dekker hele Trøndelag

- I Midt-Norge har Veidekke de siste årene styrket posisjonen ved kjøpet av Tore Løkke AS (80 %) og Reinertsen. Med Grande Entreprenør på laget vil vi dekke hele det nye Trøndelag fylke. Vi får en samlet entreprenøromsetning på mer enn to milliarder kroner i landsdelen, i tillegg til Veidekkes omfattende eiendom-, asfalt- pukk og grusvirksomhet, sier distriktsleder Ståle Brovold i Veidekke Entreprenør Trøndelag.

Større prosjekter og økte krav

- Det er en spennende utvikling i markedet mot større og mer komplekse prosjekter kombinert med digitalisering og miljøkrav. Sammen med Veidekke får vi økt kompetanse og en styrket posisjon fremover. Vi har over tid sett at Veidekke er den riksentreprenøren som har en forretningsfilosofi som ligner mest på vår, blant annet på verdier, menneskesyn, arbeid mot sosial dumping og satsning på fagkompetanse. Når vi nå får Norges største entreprenør som hovedeier, er vi trygge på at Grande Entreprenør kan utvikles videre, sier daglig leder Morten Hynne i Grande Entreprenør AS.

Det forventes at endelig avtale inngås i løpet av januar under forutsetning av Konkurransetilsynets godkjennelse.

Grande Entreprenør

Grande Entreprenør AS ble etablert av Torbjørn Grande i 1953.

 Bedriften har ca. 200 erfarne og dyktige medarbeidere, daglig leder er Morten Hynne.

 Hovedkontor i Verdal i Nord-Trøndelag.

 Utfører oppdrag i hovedsak i Nord-Trøndelag på følgende hovedområder: Boliger (leiligheter og eneboliger), offentlige bygg og næringsbygg i tillegg til småjobber og servicearbeider. Har oppført signalbygg som Rock City og Hotell, Stiklestad Nasjonale Kultursenter og Hotell, Trønderhallen i Levanger og Nord-Trøndelag Teater.

 Grande Entreprenør AS er en tilbyder av byggetjenester med høy grad av egenproduksjon innen: o Betongarbeid o Tømrerarbeid o Taktekking o Prosjektledelse o Blikkenslagerarbeid

 Selskapet har sentral godkjenning for alle aktuelle fagområder.

 Dagens eierstruktur: 100 % av Grande Entreprenør AS eies 25/25/25/25 av Kåre Hynne, Odd Magnar Grande, Jan Tore Grande og Arne M Bergsli Grande gjennom Grande Konsern AS og deres respektive selskaper.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078