23948sdkhjf

Feiring i nord - bokstavelig talt

Med nytt kaianlegg og en omfattende reguleringsplan fra Karlsøy kommune ser det lyst ut for Feiring Bruk.

Østlandsbedriften Feiring Bruk har kanskje grunn til å feire at de nå for alvor har etablerer seg i nord.

Feiring Nord AS

Gjennom det nye selskapet Feiring Nord AS og med pukkverket på Vannøya, i Karlsøy kommune, er selskapets første storsatsing i Nord Norge i full gang.

Feiring Bruk har tidligere produsert pukk- og grus i mindre skala sammen med lokale entreprenører i selskapet North Rock AS, men produksjonskapasiteten er nå utvidet med et nytt kaianlegg og en omfattende reguleringsplan fra Karlsøy kommune.

30 millioner tonn

Med den nye reguleringsplanen på plass, besitter Feiring Bruk en av Nord-Norges største regulerte fjellforekomster på ca. 30 millioner tonn.

Anlegget på Vannøya er den første store satsingen nord for Mjøsa for den tradisjonsrike familiebedriften fra Lørenskog. Konsernleder, Trygve Ollendorff, er svært entusiastisk for mulighetene som følger med etableringen i nord. Han roser Karlsøy kommune for den betydelige jobben som er lagt ned i reguleringsplanen:

– Det er alltid utfordringer med etableringer av denne typen masseuttak. Ikke minst er naboproblematikk velkjent, forkalrer han.

Men her skal det ha løst seg fint så ifølge pressemeldingen. Han forklarer også at et anlegg som dette bidrar til lokalsamfunnet. Som grunneier vil satsingen over tid gi Karlsøy kommune en inntekt på 80-100 millioner kroner, noe som igjen vil komme innbyggerne til gode.

For å styrke den lokale tilstedeværelsen etablerer Feiring Bruk et eget avdelingskontor på Karlsøy.

Ollendorff er nå på jakt etter en lokal avdelingsleder, en spennende jobb med ansvar for anlegget på Vannøya og muligheter rundt Feiring Bruks videre satsinger i regionen, heter det i meldingen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.064