23948sdkhjf

Manglende betaling som UE og feilkalkuleringer:: M3 Anlegg begjærer seg selv konkurs

Bodø-entreprenør konkurs - 180 mister jobben

Ifølge an.no sendte M3 Anlegg ut en pressemelding torsdag kveld undertegnet styreleder Christer Johnsen. De begjærer seg selv konkurs. Det er styret som har bestemt seg for å begjære oppbud.

– M3 Anlegg har vært i en utfordrende økonomisk situasjon i 2017. Dagens styre har i den korte tiden siden det tiltrådte fokusert sterkt på å gå gjennom drift og prosjekter for å få god oversikt og kontroll over selskapets situasjon, heter det i meldingen.

"Oppdragsgivere som ikke betaler iht kontrakt og endringer"

- Etter grundig gjennomgang har det nå vist seg at store samferdselsprosjekter i Bodø og Stavanger der M3 Anlegg er underentreprenør til store riksentreprenører går betydelig dårligere enn tidligere rapportert fra prosjektene. Prognosene fremover ser også mye verre ut enn forventet. Vi opplever at oppdragsgivere ikke betaler ihht kontrakt og endringer. Videre påfører den lovpålagte «hoppeplikten» selskapet stor usikkerhet for betaling av faktisk utført arbeid. "Hoppeplikten" vil si at selskapet blir pålagt å utføre tilleggsarbeider selv om det ikke er enighet om økonomisk kompensasjon og fremdriftsmessig konsekvens, står det.

Feilkalkulering

- Dette sammen med tidligere kjent feilkalkulering av prosjektet i Stavanger har nå lagt et betydelig press på likviditeten til M3 Anlegg AS med det resultat at selskapet har kommet i en akutt økonomisk situasjon. Styret og administrasjonen har derfor siden medio desember 2017 jobbet med en refinansiering av M3 Anlegg, skriver de videre.

Det siste halvannet året har M3Anlegg blitt tilført kapital fra eiere i tre omganger. Eiere har også nå vært villige til å bidra i denne vanskelige situasjonen. Strelederen skriver at dessverre har det ikke vært mulig å finne en omforent løsning med de største kreditorene til selskapet.

Bypakken

M3 Anlegg sin største enkeltstående kontrakt nå er knyttet til bypakken i Bodø og arbeidene Bodøelv-Thallekrysset. Her er selskapet hovedentreprenør med en kontraktsum på 387 millioner kroner som inkluderer veibygging, konstruksjoner og VA.

Bedriften ble etablert i 2004 og har base i Bodø. M3 Anlegg er blant landsdelens største aktører med lokalt eierskap i sin bransje.

Stygge tall i 2016

I 2016 hadde selskapet svært stygge tall. De samlede driftsinntekter var på 414 millioner kroner - og de fikk da et driftsresultat på minus 58,7 millioner kroner. Det viser tall fra Regnskapstall.no ifølge an.no.

Abonner på AnleggsMagasinet her

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078