23948sdkhjf

Plus Tech:: I 16 år har de hjulpet nordmenn med kjøp og salg. Nå står Sverige for tur.

Skal ta med alt de har lært inn i det svenske markedet

I over 16 år har PlusTech hjulpet nordmenn å kjøpe og selge anleggsmaskiner, lastebiler og busser. Nå står Sverige for tur.

– Vi skal ta med alt vi har lært inn i det svenske markedet, sier Karstein Berg, daglig leder i PlusTech.

Etter å ha jobbet lenge med planleggingen, er nå PlusTech Sweden AB endelig et faktum, står det i en pressemelding. Den første ansatte i Sverige startet allerede 1. august.

Naturlig grep

Selskapet har store ambisjoner og siden de tidligere har handlet mye med Sverige beskrives dette som et naturlig grep.

– Vi ser at svensker ofte har behov for å snakke med svensker. Et svensk firma med svenske ansatte vil gjøre handelen både smidigere og tryggere, sier Berg.

Fortrinn med auksjon

I tillegg peker han på at auksjon er langt vanligere i Sverige enn megling. Det tror Berg er et fortrinn.

– Det gir mindre konkurranse. Men megling er også en tryggere måte å selge på. Vi gjør hele oppgaven, besvarer forespørsler og lager kjøpekontrakter. Vi tar oss av alt fra A til Å i salget. Det blir enkelt og trygt for både kjøper og selger. Og dette er noe som mangler i det svenske markedet, sier Berg.

– Vi har mulighet til å øke eksporten over grensene. Da hjelper det å ha folk som kan regelverket og kjenner markedet i Sverige. Dessuten bor det 2,5 millioner mennesker bare i Stor-Stockholm. Det er halve Norge! Dette har jeg knalltrua på, kommenterer en entusiastisk Berg.

Det har også Ronny Svensson, første ansatt i Plustech AB og ansvarlig for Sverige-etableringen. Han mener forskjellene i de to markedene kan komme PlusTech til gode.

– Vår største fordel er at vi er så godt etablert i Norge. Vi har moderselskapet i ryggen og et bra rykte. Det skal bane vei for oss her i Sverige, sier Svensson.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093