23948sdkhjf

el-maskiner:: Volvo lanserer ny elektrisk serie på Bauma

Kutter samtidig utviklingen på dieseldrevne kompaktmaskiner

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) annonserer i kveld at de i 2020 vil starte lansering av en serie fullelektriske kompakte hjullastere og minigravere.

De første maskinene vil bli vist på Bauma-utstillingen i april 2019, fulgt av en trinnvis introduksjon marked for marked med opptrapping i 2020.

Minigravere og kompakte hjullastere

Som et avgjørende steg i satsingen på ny teknologi har Volvo CE annonsert at de fra midten av 2020 vil starte lanseringen av en serie elektriske minigravere (EC15 til EC27) og kompakte hjullastere (L20 til L28).

Samtidig stoppes all utvikling av maskiner basert på dieselmotor for disse modellene.

Med denne beslutningen er Volvo CE den første anleggsmaskinprodusent som baserer seg fullt og helt på en elektrisk framtid for sin kompaktmaskinserie, ifølge Volvos pressemelding.

I tråd med Volvos strategi

Dette som følge av en overveldende positiv reaksjon fra markedet på en rekke konseptmaskiner som er testet og demonstrert i nært samarbeid med kunder de siste årene.

Beslutningen er også i tråd med det strategiske fokus Volvo Group har på elektromobilitet i alle sine forretningsområder.

Men diesel fortsatt best

Elektrisk drift har vist seg spesielt godt egnet for Volvo sine små maskiner, men selskapet understreker at dieselmotoren fortsatt er den mest kostnadseffektive løsningen på større maskiner. Med forsknings- og utviklingsressurser som nå konsentrerer seg om rask utvikling av kompakte hjullastere og minigravere tar Volvo CE et viktig steg mot dieselfrie kompaktmaskiner i framtiden.

- Teknologien vi har utviklet er nå tilstrekkelig robust, og dette sammen med endringer i kundeadferd og strengere utslippskrav betyr at tiden er moden for å satse utelukkende på elektromobilitet for vår serie av kompaktmaskiner framover, kommenterer selskapets president Melker Jernberg.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063