23948sdkhjf

Kompetansesvindelen - del 2: Kompetansesvindel i anlegg: Bedriftsleder siktet

Etter to aksjoner på samme dag kom politiet flere steg videre i etterforskningen. Foreløpig er en bedriftsleder i Vestfold siktet.

Politiet gjennomførte ransaking hos et opplæringsfirma i nordre Vestfold den 9. januar. Etter det Anleggsmagasinet kjenner til, er det samme firma der de to polakkene «Pjotr» og «Pawel» kjøpte sine falske kompetansebevis.

Ransaket bedriften

Tidligere samme dag hadde en bedrift i Øvre Eiker fått besøk av Arbeidstilsynet og politiet for tilsyn og utlendingskontroll. Av tilsynsrapporten går det fram at det dreier det seg om en av landets største betongbedrifter; Loe Betongelementer AS.

Tilsynet hos bedriften i Øvre Eiker avdekket at flere arbeidere hadde kompetansebevis fra opplæringsbedriften i Vestfold, men uten den påkrevde sikkerhetsopplæringen.

Politibetjent Fredrik Dahl ved A-krimsenteret i Tønsberg, opplyser at det den 9. januar ble ransaket og tatt flere beslag i vestfoldbedriften. Daglig leder ble avhørt på stedet, og siktet for overtredelser av arbeidsmiljøloven. Aksjonen forløp udramatisk, etter det Anleggsmagasinet forstår.

Svært alvorlig

– Jeg kan ikke kommentere hvorvidt daglig leder innrømmet noen befatning med saken eller stilte seg uforstående til det hele, sier Dahl.

Dahl forteller at politiet tidlig i fjor høst ble kjent med at det angivelig utstedes kompetansebevis uten lovens krav til opplæring. Etter dette tidspunktet har politiet og de andre etatene ved A-krimsenteret vært særlig oppmerksomme på om kortinnehavere også har den nødvendige opplæringen.

– Den videre etterforskningen vil vise hvorvidt kravene som framgår av lov og forskrift er fulgt for å utstede kompetansebevisene, fortsetter Dahl. Han understreker at politiet ser svært alvorlig på slik kriminalitet, som øker faren for personskade og død i arbeidslivet.

Etterforskningen er frukt av det fleretatlige samarbeidet i A–krimsenteret, som har pågått noen år. Her deltar både politiet, Arbeidstilsynet, Skatteetaten, NAV og Tolletaten.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063