23948sdkhjf

Ny maskinsand bra for betong

I følge tester har NCC maskinsand så gode resultater at den nå kan erstatte naturlig sand som tilslag i betong.

NCC har de siste årene jobbet med å utvikle maskinsand fra vaskeanlegg og vindsikteanlegg. Målsettingen har vært å lage en maskinsand med optimale egenskaper i betong, og å utnytte all masse som tas ut i steinbrudd. Nå viser prøvestøp med betong at selskapet har nådd målene med maskinsanden.

Vil fornye bransjen

– Vår strategi er å fornye bransjen og tilby de beste og mest bærekraftige løsningene. Denne målsettingen er vi i ferd med å nå ved flere av våre avdelinger. I tiden framover vil vi investere ytterligere i klassifiseringsanlegg ved våre avdelinger, slik at vi får utnyttet 100 prosent av massene vi tar ut.

– Etter flere års arbeid er det med begeistring vi kan slå fast at maskinsand nå er en del av produktsortimentet vårt, sier direktør for NCC Steinmaterialer i Norge, Frode Jørgensen.

Helt jevn kurve

Ved NCCs vindsikteanlegg i Skien produseres en kubisert maskinsand med helt jevn kurve og svært gode egenskaper i betong. Med jevn kurve og forutsigbar kvalitet fungerer NCC maskinsand fra vindsikteanlegget i Skien bedre enn natursand som tilslag i betong, fordi det ikke lenger er nødvendig å ta høyde for natursandens variasjoner.

NCCs vaskeanlegg i Bergen og Larvik produserer en maskinsand som er kubisert med helt jevn kurve og kvalitet. NCC Maskinsand fra vaskeanlegg viser svært gode egenskaper i betong. Det kommer av at maskinsanden har en fast, men justerbar, mengde finstoff. Etter vaskeprosessen setter NCC sammen en kurve i et blandeverk, og leverer en ferdig kalibrert maskinsand.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078