23948sdkhjf

Setter dumperne på kartet

Nå kan Volvo-dumperne se andre Volvo-dumpere på anlegget.

Volvo CE har lansert n ny oppdatering til Haul Assist- applikasjonen for dumpere med en ny funksjon som viser nåtids kartposisjon for de andre dumperne på anlegget.

Systemet Haul Assist Map kan også måle produksjon mot produksjonsmål og dataene kan eksporteres manuelt eller automatisk.

- Det er litt revolusjonerende - dumperne ser hverandre på anlegget og kan sørge for bedre flyt, forklarer David Kristianslund i Volvo Maskin.

Om det er dårlig sikt, for eksempel rundt en sving eller over en dump, kan føreren likevel se om det kommer en dumper imot, legger han til for å illustrere sikkerhetsaspektet i tillegg til poenget med produksjonsflyt.

Systemet kan ettermonteres så lenge man har Volvo Co-Pilot og Haul Assist på dumperen.

Applikasjonen benytter dumpernes innebygde GPS-funksjon for å fastslå posisjon, og kombinerer den med digital forbindelse via Co-Pilot til å kommunisere med andre maskiner.

Systemet kan også registrere hvor fort dumperne kjører, og gi en alarm for å minne maskinførerne om å holde en sikker hastighet på anlegget.

Foretrukne ruter

Kartfunksjonen kan plotte dumperveier og foretrukne ruter for å hjelpe maskinførerne med å navigere rundt på anlegget. Den kan varsle når dumperen nærmer seg en forhåndsdefinert innsnevring eller enveiskjørt del av veien, og også visualisere aktuelle møteplasser. Kartet kan også vise innlagte referansepunkter eller viktige områder på anlegget.

Trådløs oppdatering

Volvo Co-Pilot er bygd for Android operativsystem på en måte som gjør den enkelt skalerbar etter hvert som framtidige programvareoppdateringer, nye funksjoner og nye applikasjoner blir utviklet. Systemet er 3G-kompatibelt når det utstyres med et SIM-kort, noe som gir mulighet for trådløs programvareoppdatering uten at eier eller bruker trenger å foreta seg noe.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Maylin fra Grimstad: - Jeg har alltid hatt en drøm om å kjøre lastebil
Volvo-selger Jan Erik Roset: Du kjente det i tanngarden når den tok i...
SE VIDEO: Her smeller det nesten front mot front for sjåfør Lillestøl
Nye Veier forklarer: - Flere årsaker til raset over E6 i Malvik
Lastebiluhell: E16 er mellom Skui og Sollihøgda er sperret
Tunge bro-løft! 120 tonn stål og 400 tonn betong på Bryn fra natt til mandag
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.172