23948sdkhjf

Dette skal bli en Ford

Bilgiganten investerer 500 millioner dollar i selskapet Rivian.

Rivian har annonsert at Ford Motor Company har investert 500 millioner dollar i selskapet. I tillegg til investeringen, har selskapene besluttet å jobben sammen om å utvikle en helt ny neste generasjon batterielektrisk bil til Fords voksende elektrifiserte produktsortiment, basert på Rivians «skateboard-plattform».

Rivian har allerede utviklet to helt nye biler: 5-seters R1T pickup og 7-seters SUVen R1S. Begge vil ha mer enn 640 kilometers rekkevidde.

Ford har som mål å utvikle et helt nytt kjøretøy ved hjelp av Rivians fleksible «skateboard-plattform».

Dette kommer i tillegg til Fords eksisterende utvikling av et helt nytt og bredt utvalg batterielektriske biler.

Elektrisk F-150

Som et ledd i selskapets 100 milliarder kroners investering i nye elektrifiserte kjøretøy, har Ford allerede bekreftet at en Mustang-inspirert SUV med rekkevidde på opptil hele 600 km - kommer i 2020. Også en nullutslippsvariant av pickupen F-150 er et ledd i denne planen.

Elektrifiserte modeller

- Fra Fiesta til og med Transit skal alle nye modeller få en eller flere elektrifiserte varianter for å ivareta ulike kunders behov. Det skjer store fremskritt innenfor teknologi, bilene våre er nå online og dette er bare starten på utviklingen av et omfattende modellutvalg smarte biler til en smart verden, sier adm. dir. i Ford Motor Norge Per Gunnar Berg.

Amazon

Amazon kjøper seg inn i elbilprodusenten Rivian som skal lage pickupen R1T og SUVen R1S. Produksjonsstart nærmer seg siden e-selskapet har spyttet inn 700 millioner dollar. De første bilene skal leveres i USA i 2020, deretter følger en global satsing i 2021. I følge

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141