23948sdkhjf

Høyere volum og økt lønnsomhet i asfaltvirksomheten

Veidekke omsatte for NOK 10,1 milliarder i andre kvartal - det er opp 10 prosent.

Veidekke omsatte for NOK 10,1 milliarder i andre kvartal, og resultatet før skatt var NOK 451 millioner.

Veidekkes entreprenørvirksomhet fikk nye ordrer til en verdi av NOK 8,7 milliarder i kvartalet og hadde per 30. juni ordrereserver på NOK 35,3 milliarder.

Omsetningsøkningen på 10 % fra i fjor kom i all hovedsak i entreprenørvirksomhetene.

Resultatet før skatt var NOK 451 millioner i andre kvartal.

Industri viste god fremgang fra fjoråret, først og fremst på grunn av høyere volum og økt lønnsomhet i asfaltvirksomheten.

I Eiendom bidro godt boligsalg i Oslo, sammen med gevinst fra salg av boligprosjekter, til et godt resultat i andre kvartal.

I Entreprenør bidro betydelig resultatforbedring i den norske anleggsvirksomheten til resultatøkning fra i fjor.

Ordrereserver for 35,3 milliarder

Ordreinngangen i entreprenørvirksomheten i andre kvartal var NOK 8,7 milliarder. Ved utgangen av kvartalet hadde entreprenørvirksomheten ordrereserver til en verdi av NOK 35,3 milliarder, hvorav 66 % kommer til omsetning i de neste tolv månedene.

God fart i alle tre land

– Veidekke hadde positiv utvikling i andre kvartal. Det er god fart i entreprenørvirksomheten i alle tre land, og det er gledelig å se at forbedringsarbeidet i industrivirksomheten gir gode resultater. I eiendomsvirksomheten var resultatet særlig godt i Norge, og vi ser tegn til forbedring i boligsalget i og omkring Stockholm, sier konsernsjef Arne Giske.

– Vi ser nå noen effekter av forbedringstiltakene vi har gjennomført i det siste året, og vi fortsetter innsatsen for å styrkeskonsernets lønnsomhet, sier Giske.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141