23948sdkhjf

Stiftelse mot jobbfarene

Mer enn 60 aktører går sammen i ny stiftelse for å bekjempe dødsulykker og alvorlige skader.

Bygg- og anleggsnæringen er en av de farligste bransjene i Norge. De fleste i bransjen erkjenner at det må jobbes og samarbeides bedre og annerledes hvis visjonen om null alvorlige skader og dødsulykker skal nås.

Samler seg

En hel næring samler seg nå om opprettelsen av stiftelsen «Samarbeid for sikkerhet i bygg og anlegg» (SfS BA). På stiftelsesmøtet den 18. september 2019 vil mer enn 60 aktører i hele næringskjeden være representert. Arbeidstilsynet er en av stifterne, og arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie vil være til stede.

Etter stiftelsen vil alle som ønsker å bli partnere i Samarbeid for sikkerhet i bygg og anlegg kunne bli det gjennom å signere en tiltredelseserklæring.

Seks store farer

Stiftelsen vil jobbe med kompetanse, arbeidsoperasjoner, rammebetingelser og samarbeid, ledelse og kultur, og vil i starten prioritere de seks store fareområdene; fall fra høyde, fallende gjenstander, konflikt menneske – maskin, eksplosjon, strømgjennomgang og konstruksjonssvikt.

Et av de første resultatene av arbeidet vil være lanseringen av en felles grunnleggende sikkerhetsopplæring i november. Målet er at kurset skal bidra til en felles forståelse av de farligste kreftene vi omgir oss med og heve kunnskapen om livreddende regler knyttet til fareområdene. Kurset skal motvirke fareblindhet, slik at vi opprettholder oppmerksomhet og ikke ignorerer og overser livsviktige barrierer.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125