23948sdkhjf

Rosa bru for tiende gang

I hele oktober blir Kolomoen bru over E6 i Stange farget rosa i mørket. For tiende året på rad støtter Statens vegvesen Kreftforeningen og Brystkreftforeningens Rosa Sløyfe-aksjon.

Rosa sløyfe er en internasjonal folkebevegelse som markeres over hele verden i oktober hvert år. Og i løpet av oktober farges Norge rosa ved hjelp av bedrifter, foreninger og privatpersoner som alle bidrar i kampen mot brystkreft. Brystkreftforeningen og Kreftforeningen arrangerer Rosa sløyfe-aksjonen i Norge, og har gjort det siden 1999.

Tidligere er kjente bygg som Operahuset i Sydney og Eiffeltårnet i Paris lyssatt med rosa farge. Her i Norge har flere byggverk vært lyssatt. I Innlandet har blant annet Elverum Rådhus, Kongsvinger festning, Gamle Norges Bank på Stortorget i Lillehammer og stupetårnet på Hamar vært opplyst i rosa.

Glade for å støtte

Statens vegvesen har støttet Rosa Sløyfe-aksjonen hvert år siden 2010 ved at Kolomoen bru over E6 i Stange er farget rosa i hele oktober.

– Rosa Sløyfe er en god sak vi er glade for å kunne støtte. I løpet av et døgn passerer i gjennomsnitt 15.800 biler Kolomoen, enten på E6 eller på rv. 3. Det vil si at i løpet av 31 oktoberdager vil de som kjører eller er passasjerer i totalt 489.800 biler se brua, enten i dagslys eller i rosa drakt på kvelds- eller nattetid. Det betyr at mange på denne måten vil bli minnet om aksjonen, og det er bra, sier seksjonssjef Ann-Kristin Rehder i Statens vegvesen.

Solidaritet

– Rosa sløyfe er fortsatt viktig for å sette dagsorden for kvinner og menn som får brystkreft. Det trengs mer forskning for å kunne gi enda mer treffsikker behandling av sykdommen.

– At Statens vegvesen for tiende året på rad velger å vise solidaritet med de som er berørt av brystkreft og deres familier, synes vi er flott. Det er en symbolhandling som betyr mye for mange, sier distriktssjef i Kreftforeningen, Berit Jevnaker.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11