23948sdkhjf

Juleklipp i Mælefjellet

Snora skal klippes 19. desember for Mælefjelltunnelen på E134 mellom Hjartdal og Seljord.

Datoen er av en eller annen grunn vært hemmeligholdt lenge, men nå er det klart. Snora klippes klokka 12.00 av samferdselsminister Jon Georg Dale torsdag den 19. desember.

Åpner som lovet

– Alt ligger nå til rette for å åpne som vi har lovet. Vi har sagt at vi skal åpne til jul i år, og det gjør vi, forteller prosjektleder Trond Øygarden i Statens vegvesen.

Om kort tid går Statens vegvesen i gang med å teste alle installasjoner i tunnelen. Til sammen er det over 20.000 ulike elektroniske signaler som skal koordineres for å kontrollere alt utstyr.

Enhver situasjon

Når alt er testet og eventuelle feil rettet opp, starter opplæring av personell på Vegtrafikksentralen sør. Operatørene der må kunne takle enhver tenkelig situasjon som kan oppstå i tunnelen. De får hjelp av nærmere 200 kameraer som konstant overvåker tunnelen.

– Vi skal også ha en kjentmann opplæring for nødetatene, slik at de også skal bli best mulig forberedt. I begynnelsen av desember skal det også gjennomføres en stor brannøvelse i tunnelen, sier Trond Øygarden.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141