23948sdkhjf

Norges første Cat 988K XE

Reduserer utslippene tilsvarende 13,5 personbiler kjørt i et år sammenlignet med 988K.

Norsk Stein fikk i mars i år levert Norges første elektrisk drevne hjullaster; nemlig Cat 988K XE. XE står for “EXtra Efficient�?.

25 prosent mer

I en pressemelding fra Pon Equipment opplyses det om at den nesten 60-tonn tunge hjullasteren gir 25% høyere produksjonseffektivitet på 20% mindre drivstoff enn den mekanisk drevne 988K.

Med samme antall hestekrefter som 988K; 588 hk, er XE maskinen likevel sterkere og mer effektiv til lasting og transport da den har raskere akselerasjon på grunn av den trinnløse elektriske drivlinjen.

Grønnere

For en stor bedrift som Norsk Stein er det viktig å kunne gjøre det de kan for å redusere klimaavtrykket. Med 988K XE reduseres utslippene tilsvarende 13,5 personbiler kjørt i et år sammenlignet med 988K.

Lengre intervaller

Serviceintervallen for olje og filter er forlenget og på enkelte komponenter fordoblet fra 1000 til 2000 timer, med besparelser i driftskostandene som resultat.

Den elektriske motoren øker også motorlevetiden med opptil 3,500 timer økt levetid på dieselmotor.

- Maskinen er utrolig god å kjøre. Den har trinnløst gir, som gir en jevnere flyt og gjør det veldig behagelig å arbeide med, kommenterer maskinfører hos Norsk Stein, Jan Terje Iversen.

Effektivitet

For Norsk Stein er effektivitet og produktivitet essensielt. Når båtene legger til ved kaia, skal de lastes på så kort tid som mulig, slik at de kjapt kan reise sørover igjen.

Produksjonstallene fra maskinen hos Norsk Stein har blitt lagt merke til av Heidelberg som nå har bestemt seg for å kjøpe en lik Cat 988K XE til sin sementfabrikk, Norcem Kjøpsvik AS.

KLIKK for alle artikler i Caterpillar på Tungt.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.157