23948sdkhjf

Sagerekord på Follobanen

Wirecut Nordic har fullført Norges desidert største sageoppdrag. Jobben var åtte ganger så stor som siste rekordholder.

Etter ti måneder er sarpsborgbedriften ferdig med over 80.000 meter med gulvsaging, i 20 centimeters tykkelse, sammenhengende i ett prosjekt på Follobanen.

– Det var en rimelig stor jobb for vår del, sier driftssjef Remi Webjørnsen, uten akkurat å overdrive. Han har 20 medarbeidere. Tre av dem håndterte tre maskiner på Follobane–prosjektet.

Begge tunnelløp

Betong–Saging startet for 12 år siden, og eier fortsatt alt utstyr. De siste fem årene er utførende ledd kjent som Wirecut Nordic.

De har jobbet på Follobanen for spansk–italienske Acciona Ghella Joint Venture (AGJV) i to års tid, der den 80.000 meter lange gulvsagingen har vært det utvilsomt største enkeltprosjektet.

– Vi har laget to renner for rør i bunnelementene i begge tunnelløp, forklarer Webjørnsen.

De brukte tre stk. Husqvarna FS700 dieseldrevne gulvsager, de største i sitt slag fra maskinleverandøren.

Grunnløs bekymring

Om jobben er en prestisjesak for østfoldingene? Vel, i alle fall veldig moro. Forrige rekord var 10.000 meter (Hamar). Follobanen er åtte ganger så stor.

Den største bekymringen dreide seg om hvorvidt det ble mulig å få til sømløst for– og etterarbeid, men den viste seg grunnløs. Et AGJV–team gikk foran for å vaske og fjerne vann. Teamene bak sagemaskinene la rør og støp.

– Logistikken har vært kjempeviktig, og alle har forstått sine roller. Det har egentlig vært en fryd, sier Webjørnsen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.14