23948sdkhjf

ISO-sertifisering med nedside

Med ISO-sertifisering i kvalitets- og miljøledelse mener Asfalt Remix å være helt i front i sitt segment. Men sertifiseringen er et tveegget sverd.

Asfalt Remix er med sine 55 ansatte landets største aktør innen asfaltfresing og betong. Når selskapet nå har lagt ned betydelige ressurser på ISO-sertifisering 9001 Kvalitetsledelse og 14001 Miljøledelse, er det fordi de også rent formelt vil bevise at de er en seriøs markedsaktør.

– Gjennom denne prosessen har vi kvalitetssikret oss både på ledelse og miljø og kan innfri alle krav som måtte komme fra myndighetene og de store oppdragsgiverne, fastslår Per og Eyvind Brynildsen, henholdsvis daglig leder og markedssjef/IT-sjef.

Har sin pris

Men videreutviklingen har også en nedside. For selv om far og sønn Brynildsen mener det er viktig at firmaet om kort tid kan legge fram et eget klimaregnskap, vet de utmerket godt at den store utfordringen er oppdrag i Oslo. Dette er byen med de høyeste miljøkravene, men der kun pris gjelder for å vinne anbud.

– Vårt firma er egentlig tilrettelagt for oppdrag nettopp i miljøbyen Oslo. Vi har TEK4-motorer og Euro 6-teknologi på hele flåten vår. Men når vårt karbonfotavtrykk i praksis ikke betyr noe blir det lite lønnsomt å påta oss oppdrag i hovedstaden. Fortjenesten kan forsvinne i køkjøring og parkeringsbestemmelser, og vi kan faktisk komme i en situasjon, der ISO-sertifiseringen gjør at vi mister oppdrag, sier Eyvind Brynildsen.

Noe for MEF

– Vi kan ikke være best på miljø og ledelse, og samtidig dumpe prisen. Det er på tide at bransjen blir friskmeldt og unngår den sosiale dumpingen som foregår i dag, understreker Eyvind Brynildsen.

Dette mener han også Maskinførerens Forbund (MEF) bør se nærmere på, selv om han har klart inntrykk av at ISO-sertifisering hittil ikke har vært et prioritert område der i gården.

– Men likevel er sertifiseringen viktig for å være i forkant med tanke på framtiden.

– I disse dager kommer det en rekke anbudsforespørsler fra ulike aktører, og det blir spennende å se hvordan markedet reagerer på våre tilbud som ISO-sertifisert entreprenør. Det er viktig for oss med en viss forutsigbarhet når vi investerer i takt med miljøkravene, sier Per og Eyvind Brynildsen, som er stolt over både sertifikatene og den gode veksten firmaet kan vise til gjennom 25 år.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.14