23948sdkhjf

Omsatte for 38,8 milliarder

Veidekke omsatte for 10,8 milliarder kroner i fjerde kvartal. For hele året 2019 omsatte konsernet for 38,8 milliarder, og resultatet før skatt var 941 millioner.

Selskapet melder at resultatet før skatt på 16 millioner kroner i fjerde kvartal inkluderer avsetninger for fremtidig tap og restrukturering i entreprenørvirksomheten på til sammen 330 millioner kroner. Entreprenørvirksomheten hadde ordrereserver på 34,3 milliarder kroner.

Bevisste på risiko

– Vi har gjennomført betydelige forbedringstiltak, og det er gjort restruktureringer i bygg og anlegg i Norge og Sverige. Risikoen i prosjektporteføljen er tatt ned, og vi vil fremover være særlig bevisst hvilken risiko vi tar på oss. Samtidig er det gledelig å se at forbedringstiltakene i industrivirksomheten har gitt resultater. Det løpende forbedringsarbeidet fortsetter og vil, sammen med de gjennomførte tiltakene, gi et solid fundament for god lønnsomhet i Veidekke fremover, sier konsernsjef Jimmy Bengtsson i en pressemelding.

– Veidekke står fast ved målet om resultatmargin før skatt på 3,0–3,5 prosent for den samlede entreprenør- og industrivirksomheten i 2020, som kommunisert på kapitalmarkedsdagen i mai i fjor, sier Bengtsson.

På A-listen

– For andre år på rad er Veidekkes klimarapportering vurdert til karakteren A i investorundersøkelsen CDP Climate Change. Hvordan vi håndterer klimarisiko og forholder oss til det grønne skiftet, blir stadig viktigere for å oppnå langsiktig lønnsomhet. Å være på CDPs A-liste bekrefter at vi er på rett vei, sier Jimmy Bengtsson.

Omsetningen i fjerde kvartal er på nivå med fjoråret. Mens entreprenørvirksomheten økte omsetningen, hadde industrivirksomheten noe lavere omsetning enn i fjerde kvartal i fjor.

Omsetningen for året under ett var 39 milliarder kroner, og alle virksomhetsområdene bidro til veksten på 9 prosent fra 2018. Entreprenørvirksomheten økte omsetningen i alle tre land og sto for brorparten av veksten.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.156