23948sdkhjf

Oppfordret til fortsatt drift

Utbyggingen av dobbeltspor er viktig for verdiskaping i krisetid sier utbyggingsdirektør.

– I en situasjon der store deler av næringslivet i Norge rammes hardt, er det viktig at vi legger til rette for aktivitet der forholdene gjør det mulig, og smittefaren er liten, sier konserndirektør Utbygging i Bane NOR, Stine Undrum på deres nettsider.

Bane NOR har fått i oppdrag å holde togtrafikken oppe, i tillegg til å opprettholde driften etter beste evne.

Det gjelder også fremdriften i utbyggingsprosjektene til Bane NOR, i den grad det er mulig.

– Det gjelder både for oss, og for underleverandører gjennom hele verdikjeden. Dette er positivt for verdiskapningen i Norge, og gir trygghet for arbeidsplasser, understreker konserndirektør Utbygging i Bane NOR, Stine Undrum.

– I en situasjon der store deler av næringslivet i Norge rammes hardt, er det viktig at vi legger til rette for aktivitet der forholdene gjør det mulig, og smittefaren er liten, fortsetter Undrum.

Kan opprettholdes

Lars Tangerås, prosjektdirektør for Utbygging Vestfoldbanen ser viktigheten av dette også for sine utbyggingsprosjekter.

Viktig for hele verdikjeden

– Det gjelder både for oss, og for underleverandører gjennom hele verdikjeden. Dette er positivt for verdiskapningen i Norge, og gir trygghet for arbeidsplasser, understreker Undrum.

Store konsekvenser

Bane NOR har et samfunnsansvar både for fremdrift og ikke minst for våre leverandører. Hvis vi skulle stanset eller trappet ned på våre aktiviteter ville det fått store økonomiske konsekvenser for våre leverandører.

Ikke minst for alle de ansatte i disse selskapene. Vi har mange leverandører som er helt avhengig av at produksjonen fortsetter.

Bygg- og anleggsbransjen er en av de største bransjene i Norge.

Det ville fått svært store konsekvenser dersom vi nå skulle stanse all produksjon. Entreprenørene jobber for å komme gjennom denne krisen, slik at de sikrer trygge arbeidsplasser også etter at korona-epidemien er over.

Corona og konsekvenser

– Hensynet til folkehelsen trumfer likevel økonomiske hensyn, vi følger utviklingen tett – både når det gjelder føringer fra sentralt hold, nye tiltak og hvilken effekt våre arbeider har på omgivelsene våre, sier Undrum.

Denne krisen har ført til sterke tiltak som endrer folks hverdag. Mange berørte naboer til anleggsplassene langs Vestfoldbanen er i karantene eller er bedt om å holde seg hjemme i en felles dugnad for å stoppe spredning av smitte.

Både Bane NOR og våre hovedentreprenører tar smittevernet på det største alvor og har iverksatt smitteverntiltak i tråd med helsemyndighetenes anbefalinger, blant annet med utstrakt bruk av hjemmekontor, elektroniske samhandlingsverktøy, ekstra hygienetiltak og en bevissthet på å holde en sikker avstand til de man omgås.

– Det viktigste er at vi alle i samfunnet følger opp den nasjonale helsedugnaden. Solidaritetstanken har alltid stått sterkt i det norske folk, nå har vi muligheten til å vise det i praksis da det gjelder som mest, forklarer Undrum.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141