23948sdkhjf

TSF: 71 prosent har allerede permittert

Mener oppdragene som skal redusere etterslepet i vedlikehold av riks- og fylkesveier bør forseres.

Trafikksikkerhetsforeningen (TSF) er glad for tiltakspakken lagt fram av Stortinget tirsdag den 31. mars, skriver de i en pressemelding.

- Men vi må ikke glemme at det i forbindelse med regionreformen allerede fra før av er et stort etterslep, sier Geirr Tangstad-Holdal, daglig leder i TSF.

Mange har allerede merket den akutte krisen som forårsakes av koronapandemien.

Alle kommer til å permittere

I uke 13 hadde 71 prosent av TSFs medlemsbedrifter allerede gjennomført permitteringer som følge av problemer knyttet til koronapandamien, og i løpet av de 14 neste dagene vil så mange som 100% ha gjennomført permitteringer.

Løft frem tiltakene som allerede er vedtatt

- Når våre faglige vegmyndigheter nå skal se på tiltak som kan få folk fortest mulig tilbake i jobb, er det viktig at det løftes fram tiltak som allerede er vedtatt og som uansett skal gjennomføres, mener han.

- Vi har store etterslep i vedlikehold av både riks- og fylkesveier. Mye av dette er planlagt tatt igjen over en forholdvis lang periode. Nå bør disse planene forseres, fortsetter Tangstad-Holdal.

Bør få øremerkede midler

- For å unngå en bølge av permitteringer påpeker Tangstad-Holdal at fylker og kommuner bør få tydelige garantier for at de får overført midler øremerket til prosjekter som kan komme raskt ut. Og det er viktig at Samferdselsdepartementet raskt gir Statens Vegvesen klarsignal.

Forventer kraftfulle tiltak

TSF gjennomfører ukentlige undersøkelse for å se hvordan den pågående pandemien påvirker medlemsbedriftene. Når regjeringen i dagene fremover jobber med detaljene for fremtidige krisepakker, har vi forventninger til at regjeringen leverer kraftfulle tiltak som bidrar til å lette den økonomiske byrden for våre medlemmer fremover, sier daglig leder Geirr Tangstad-Holdal.

Forsinkelser eller permitteringer

71,4 prosent av bedriftene svarer at kunder har varslet om forsinkelser eller kanselleringer av oppdrag som følge av koronapandamien, og 57 prosent av bedriftene har merket lavere etterspørsel eller kanselleringer av oppdrag som følge av koronapandamien.

Dette er TSF:

TSF er en forening for blant annet produsenter og entreprenører innen trafikksikring som er med å trygge trafikkmiljøene over hele landet i tråd med Stortingets vedtatte nullvisjon.

TSF forventer at også følgende tiltak vurderes:

• Lettelser i arbeidsgiveravgiften: 2. og 3. termin bør frafalles i sin helhet

• Frafall av eiendomsskatt i første halvår, kompensert av staten

• Større fleksibilitet i sine selvpålagte karanteneregler vedtatt av kommuner og regioner.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.14