23948sdkhjf

Svekket bæreevne på bru fra 1800-tallet

Omkjøringen blir på 13 kilometer når Viken skal bytte ut Sunds bru.

Sunds bru på fv. 106 i Aremark fornyes, og pga av dette vil deler av fylkesveien stenges, forteller Viken fylkeskommune på sine nettsider.

- Vi planlegger å stenge fylkesveien fra 8. juni og regner med at den blir stengt i ni uker, i forbindelse med fornyelsen av brua, sier prosjektleder Tore Veum i Viken fylkeskommune.

Svekket bæreevne

Klassisk steinbru Sunds bru er en eldre steinhvelvsbru fra slutten av 1800-tallet, med en overbygning av betong fra 1970.

En inspeksjon i 2018 viste svekket bæreevne og brua har derfor blitt snevret inn i bredden.

Utskifting og fundamentering

Nå skal hele overbygningen på brua skiftes ut og fundamenteres med peler til fjell, mens den klassiske steinbuen som ligger under skal bevares.

- En stenging av veien medfører selvsagt ulemper for mange, og vi vil gjøre denne perioden kortest mulig. Vi gjør derfor klar flere deler til brua på forhånd, slik at de ferdige elementene kan løftes på plass, sier Tore Veum.

Omkjøring om Fossby

Dette vil gi 13 kilometer lenger kjørevei på strekningen mellom Fjell bru og Bjørkebekk - noe som tilsvarer rundt 13 minutter lenger reisetid.

I hele byggeperioden blir det omkjøring fra fylkesvei 106 rundt innsjøen Aspern. Trafikanter fra Halden tar av ved Fjell bru og kjører nordover via fylkesvei 21 Aremarkveien til Fossby, før de svinger sørover igjen på fylkesvei 1322 Aspernveien til Bjørkebekk rett ved svenskegrensen.

Ønsker du kun å bestille denne utgaven? Send SMS med kodeord "TAB203" til 2205. Bladet kommer da rett i postkassen, og koster kr 149,-

OBS: Husk at TransportMagasinet i april måned 2020 har tidenes tilbud på abonnement. For kun 545 kroner, får du 10 utgaver av både TM og AM hjem i postkassen det neste året. Send SMS til 2205, skriv TAB 4

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.141