23948sdkhjf

Viken: Lyser ut asfaltering av 250 kilometer

TUNGT OG SVART: Utlysning av asfaltering på 200.100 tonn asfalt.

Viken lyser ut fem asfaltkontrakter, en forsterkningskontrakt og en kontrakt for fartshumper og opphøyde gangfelt. Alle kontraktene er ettårige, skriver fylkeskommunen på sine nettsider.

-I 2023 skal vi bruke 267 millioner kroner på å asfaltere fylkesveiene i Viken. Dermed får vi sikrere og bedre veier i hele fylket vårt, sier Olav Skinnes, fylkesråd for samferdsel i Viken fylkeskommune.

Asfalt i kilometer og tonn

I området Buskerud, Svelvik, og kommunene Asker og Bærum lyser vi ut to kontrakter. Her skal vi legge ca. 68 972 tonn asfalt på ca. 88 kilometer fylkesvei. I Follo og Østfold lyser vi også ut to kontrakter. Her skal vi legge ca. 64 559 tonn asfalt på ca. 69 kilometer fylkesvei. På Romerike og i kommunene Lunner og Jevnaker lyser vi ut en kontrakt. I dette området skal vi legge ca. 36 083 tonn på om lag 49 kilometer vei. I tillegg kommer asfaltering i forbindelse med forsterkning, ca. 30 508 tonn, som fordeler seg over hele Viken.

Kontrakten «Forsterkning Viken» er en kontrakt som gjelder for hele Viken. Der korte og lengre strekninger skal forsterkes med dypstabilisering og asfalt.

- Dypstabilisering vil si at eksisterende asfalt fjernes, og det gjøres forsterkninger av veien, før asfalten legges tilbake.  Da får vi en mer stabil øvre del av veikroppen, sierHilde Heieren, prosjektleder for asfalt og veimerking i Viken fylkeskommune.

Tildelingskriterier

Alle kontraktene har tildeling etter CO2-vekting. Det betyr at i tillegg til pris, også tas hensyn til utslipp av CO2.

Entreprenører som legger inn tilbud på disse kontraktene skal opprette en EPD (Environmental product declaration).

Fem kroners påslag per kg

Den av tilbyderne som har lavest verdi på sin EPD, altså som har minst miljøbelastning, vil ikke få påslag på konkurransesummen sin. De andre får derimot kr 5,- påslag pr. ekstra kg høyere verdi i sin EPD.  

Målet med å bruke en slik vekting er å bidra til å redusere de miljømessige konsekvensene ved produksjon og utlegging av asfalt.

Egen kontrakt for fartshumper og opphøyde gangfelt

Fylkeskommunen lyser ut en egen kontrakt for asfaltering av fartshumper og opphøyde gangfelt. Kontrakten gjelder for området Buskerud, Svelvik, og kommunene Asker og Bærum. Kontrakten består av totalt 49 humper, med mulighet for tillegg dersom det er ytterligere behov i forbindelse med trafikksikkerhetsarbeidet i dette området. Kontrakten har innleveringsfrist 13.mars 2023.

Opphav og kilder: Viken fylkeskommune

KLIKK for alle artikler i Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Ny Scania R540 til Raastad Kran & Transport: - Dette er en godt utprøvd og drivstoffgjerrig motor
Hver fjerde meter vei i Oslo er i for dårlig stand
Denne Alpha-maskinen skal drifte veier i Nord-Trøndelag
Lastebilberging i Gudbrandsdalen - slik det IKKE skal gjøres
INNLEGG: - Norge ligger langt bak i det digitale skiftet i byggebransjen
Hvordan går det med planene om tidobling av omsetning for Cautus Geo?
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.093