23948sdkhjf

Fem nye Bobcat til Remix: - Disse er uunnværlige!

Når Asfalt Remix skal ut å frese er de helt avhengige av kompaktlasterne for å feie.

Når asfaltfreserne skal ut på tokt er kompaktlastere med feieagregat et must.

Asfalt Remix kunne tirsdag kveld stille opp fem nye Bobcat S650 utenfor verkstedhallen i Våler i Østfold.

- Det er snakk om maskiner som er "fully loaded" forklarer Jørgen Stormyrbakken, verkstedleder og driftsleder hos Asfalt Remix.

På bestillingsskjema ble det huket av på:

- Joystick-styring
- Lastdemping
- Ryggekamerra
- Luftsete
- Lyspakke
- Highflow og twospeed
- Ryggealarm

- For å få feiet på fresejobber er disse helt uunværlige, legger han til.

For å opppnå samme kapasitet med en hjullaster, måtte den være relativt voksen. Og uansett ville den ikke klare å snu på femåringen å bruke så liten plass som kompaktlastere gjør, legger han til. Det går en maskin per freselag og hver kompaktlaster har fast maskinfører.

Får egne navn

Og i tradisjonen tro, blir alle maskiner hos Asfalt Remix navngitt av fører. Og det er ikke bare for moroskyld. Navnet gir også et eierskap og gjør at de blir stellet bedre med. I tillegg er det langt lettere å holde styr på enn å bruke serienummer i systemet.

- Dette er første leveransen til Asfalt Remix siden Anleggsgruppen tok over Bobcat-agenturet, forklarer Lars Thomas Kihle, maskinselger i Østfold.

Sist gang Asfalt Remix kjøpte Bobcat-maskiner var i 2016. Totalt har Asfalt Remix nå 10 Bobcat og fem JCB kompaktlastere. De nye maskinene har steg IV final-motor fra Bobcat på 92 hestekrefter og maks hydraulikkflyt på 115 liter i minuttet.

Spiser dekk

At kompaktlastere kan snu på sin egen akse er ingen hemmelighet, men om man gjør det stillestående spiser det dekk. Noe som er lett å se på da en del gummi ligger igjen på asfalten. Men det går ann å snu mer skånsomt, bare med å rulle litt når man snur, sparer man mye, kommenterer Stormyrbakken.

Varigheten på dekkene varierer fra 200 til 600 timer, så det er stor forskjell.

Samtlige av de nye kompaktlasterne skulle ut på oppdrag dagen etter levering.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141