23948sdkhjf

Her forsvinner Tøyenbadet

AF Decom river denne våren Oslos mest kjente badeanlegg.

På onsdag ble den karakteristiske takbuen revet, og totalt skal over 14 500 tonn masse jevnes med jorden for å gi plass til det nye Tøyenbadet.

Omfattende rivearbeid

AF Decom AS har fått i oppdrag å rive Tøyenbadet. De har tidligere erfaring med komplekse anlegg, og har også knyttet til seg en rådgivende ingeniør som har kompetanse på konstruksjonsteknikk og erfaring med lignende bue som den på Tøyenbadet.

– Vi er veldig stolte over å ha fått denne utfordringen, og har forberedt oss godt. Vi vil begynne på midten av buen og spise oss suksessivt innover i en halvmåne. Samtidig med at vi svekker buen, vil vi ta av vekt. Arealet mellom søylene som buen står på, vil bli revet bjelke for bjelke slik at den resterende buen kan hvile på eksisterende søyler, forklarer prosjektleder i AF Decom, Trond Søberg.

– Mange har gode minner fra sine første svømmetak eller stup på det gamle Tøyenbadet, men badet lekker og er i så dårlig forfatning at den beste løsningen er å rive og bygge nytt. Det nye Tøyenbadet prosjekteres for en tredobling av kapasiteten, og vil bli et av Norges største og beste badeanlegg, sier byråd for næring og eierskap, Victoria Marie Evensen.

Riving av Tøyenbadet:

- Rivearbeidet startet våren 2020.
- 14 500 tonn masse skal jevnes med jorden.
- 350 tonn armeringsjern fjernes.
- 170 tonn øvrig avfall fjernes.
- Avfall sorteres og gjenbrukes der det er mulig. Resten leveres til godkjente avfallsmottak.
- Tøyenbadet skal etter planen stå ferdig i 2023.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.141