23948sdkhjf

28 Volvoer til svenske forsvaret

Her står 13 L60H og 15 L35H og venter på å gjøre tjeneste i det svenske forsvaret.

Det var et imponerende og sjeldent syn i Eskilstuna i mars. 28 Volvo hjullastere i militærgrønn farge og spec stod klar til levering. Oppstillingen bestod av 13 stk L60H og 15 stk L35H.

- Dette var den tredje utleveringen til Forsvaret. I 2020 venter leveranser av L90H til luftforsvaret, og innen 2021 vil hæren ha ytterligere 33 maskiner, sier Tomas Nieminen, Manager Project Sales hos Swecon.

Det var nettopp Tomas Nieminen som i 2018 landet rammeavtalen med den svenske forsvarsmaterieladministrasjonen, FMV, om levering av hjullastere. Avtalen ble skrevet for to år, med mulighet for forlengelse i ytterligere to år som ble aktivert.

Anskaffelsen kan sees i lys av at den svenske regjeringen og parlamentet i økende grad har understreket viktigheten av modernisering av forsvarsutstyr.

Logistikk og materialhåndtering

Anskaffelsen av maskiner som rammeavtalen omhandler - Volvo L35, L60, L90 og L110 - er først og fremst rettet mot å imøtekomme behov innen logistikk og materialhåndtering for det svenske forsvaret og FMV, men også feltvedlikehold for Luftforsvaret.

- Maskinene er i utgangspunktet Volvo-maskiner, men med spesielle tilpasninger for å oppfylle kravene i anskaffelsen. Noen av justeringene er gjort på linjen i produksjonen, hos Volvo i Arvika og Hallsberg. Så gjør vi i Swecon den endelige håndleggingen før levering, sier Tomas Nieminen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.141