23948sdkhjf

Fabekos kontrollordning går inn i Maskinregisteret

Fabekos kontrollerende virksomheter tar nå i bruk det digitale registeret RegInn ved gjennomføring av kontroll av mobile betongpumper og båndbiler.

Fabekos kontrollerende virksomheter tar nå i bruk det digitale registeret RegInn ved gjennomføring av kontroll av mobile betongpumper og båndbiler. Alle kontroller føres inn i Maskinregisteret fra sommeren 2020.

Dette melder Fabeko på sine hjemmesider.

Fabeko har utviklet den digitale utgaven av kontrollordningen sammen med Sentralregisteret i tett dialog med Kolstad Betongpumping som pilotbedrift.

Fordelene med den nye ordningen:

  • Maskineier får tilgang til sitt eget digitale maskinregister med oversikt over teknisk tilstand og gjennomførte kontroller for effektiv intern oppfølgning
  • Maskinens oblat kan skannes med mobiltelefon og gir en rask oversikt over maskinens godkjenninger og kontroller
  • Kontrollerende virksomheter har alle dokumenter tilgjengelig fra tidligere og pågående kontroller med effektiv rapportering og oppfølgning
  • FABEKO kan følge opp og forbedre kontrollordningen mer effektivt

Fabekos kontrollerende virksomheter innfører det digitale maskinregisteret i perioden fra juni til september 2020. Det er i dag rundt 400 pumper som er del av Fabekos kontrollordning og som har Fabekos kontrolloblat. Disse vil få nye oblater fra RegInn etterhvert som den årlige kontrollen gjennomføres.

Kontrollordningen kom i gang i 2006 fordi disse maskinene og kjøretøyene ikke var omfattet av kravet til sakkyndig kontroll i «Forskrift om utførelse av arbeid», noe bransjen mente de burde vært. Forskriften krever at den som skal utføre kontroll skal ha fått nødvendig opplæring, at kontrollen skal dokumenteres og at dokumentasjon skal følge med når utstyret brukes. Det er arbeidsgivers ansvar å sørge for at disse kravene oppfylles. Fabekos Kontrollordning er et hjelpemiddel for at arbeidsgiver kan dokumentere dette.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125