23948sdkhjf

JCB utivkler Hydrogen-drevet graver

JCB har testet en 220X med hydrogen brenselceller de siste 12 månedene.

JCB har utviklet det de selv omtaler som verdens første hydrogendrevne beltegraver.

20-tonneren 220X er drevet av en brenselcelle som bruker hydrogen og maskinen har vært testet på JCBs testområde i mer enn 12 måneder.

Slipper ut vanndamp

For å drive elektriske motorer skapes energi ved at hydrogen reagerer med oksygen i en brenselcelle. Utslippene fra maskinen er dermed bare vanndamp.

Det er snakk om en fungerende prototype og sjefen selv Lord Bamford kommenterte det slik:

- Utviklingen av den første hydrogendrevne gravemaskinen er veldig spennende siden vi jobber mot en verden fri for karbonutslipp.

Hydrogen-kappløpet

JCB er dermed i et kappløp med Hyundai Construction Equipment om å lansere hydrogen-drevne anleggsmaskiner på markedet. Hyundai har sagt at de skal lansere den første i 2023, mens JCB har ikke sagt noe om når eller om det skal lanseres.

Stor tro på hydrogen

Sønnen Jo Bamford jobbet i 14 år hos JCB før han tok steget videre til hydrogen-sektoren hvor han startet opp Ryse-Hydrogen. Han kjøpte dermed nord-irske busselskapet Wrightbus og har nå vunnet kontrakter med å levere verdens første hydrogendrevne dobbeldekker-busser i London og Aberdeen.

- Jeg har virkelig tro på at hydrogen er Storbritannias beste mulighet for å bygge en verdensledende industri som kan skape jobber og kutte utslipp, kommenterer Jo Bamford.

I de kommende månedene skal JCB fortsette utviklingen og finjustere teknologien på prototypen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.157