23948sdkhjf

Håper på mindre konflikter - Tar betalt for faktisk utført arbeid

Innlandet fylkeskommune har undertegnet de fem første kontrakter for drift og vedlikehold av fylkesveger.

I mange år har riks- og fylkesvegene i Innlandet blitt driftet gjennom 13 geografisk atskilte kontrakter. Dette vil fortsette i en overgangsfase etter at Kantslått langs fylkesvegene ble skilt ut fra Statens vegvesen til hver enkelt fylkeskommune.

I løpet av forsommeren har Innlandet fylkeskommune inngått sine første fem driftskontrakter.

For de åtte øvrige områdene i Innlandet vil nye driftskontrakter bli inngått fortløpende frem til 2023.

Håper på mindre konflikter

Innlandet fylkeskommune har laget nye maler for driftskontrakter. De nye kontraktene legger i større grad opp til at det blir betalt for faktisk utført arbeid og en tett samhandling mellom byggherre og entreprenør i hele kontraktsperioden. Innlandet håper det på den måten blir mindre konflikter mellom kontraktspartene.

- Entreprenørbransjen har vært positive til den nye kontraktsmalen, og mange entreprenører har vært interessert i kontraktene vi lyste ut i løpet av våren. Vi ser frem til å starte samarbeidet for de fem kontraktene som gjelder fra 1. september, forteller samferdselssjef Aud M. Riseng i Innlandet fylkeskommune.

Svevia Norge AS skal drifte i Sør-Østerdal

Innlandet fylkeskommune har inngått kontrakt med Svevia Norge AS om drift av fylkesvegnettet i kommunene Elverum, Åmot og deler av Trysil, Våler og Stor-Elvdal. Totalt skal Svevia Norge AS drifte 536,3 kilometer fylkesveg og 1,7 kilometer gang- og sykkelveg i dette området.

Svevia Norge AS sin kontrakt med Innlandet fylkeskommune løper fra 1. september 2020 til 31. august 2024. Fylkeskommunen har opsjon på å forlenge kontrakten med ett år. Kontrakten med Svevia har en verdi på 125 954 500 kroner.

Første driftskontrakt for Gjermundshaug

Anlegg AS Gjermundshaug Anlegg AS ble tildelt driftskontrakten for fylkesveger i Folldal, Alvdal, Tynset, Tolga og Os, i tillegg til deler av Rendalen, Stor-Elvdal, Engerdal Dovre og Ringebu. I disse kommunene skal Gjermundshaug Anlegg AS drifte vel 723 kilometer fylkesveg og nær 12 kilometer gang- og sykkelveg.

Gjermundshaug Anlegg AS vil ha ansvaret for drift av fylkesvegnettet i Nord-Østerdalen fra 1. september 2020 og ut august 2026. Fylkeskommunen har opsjon på å forlenge kontrakten med Gjermundshaug Anlegg AS med ett år. Kontrakten har en verdi på 194 467 702 kroner.

Mesta skal drifte i Nord-Gudbrandsdalen

Innlandet fylkeskommune har inngått kontrakt med Mesta om å drifte fylkesvegnettet i Sør-Fron, Nord-Fron, Sel, Lesja og deler av Dovre og Ringebu. I dette området skal Mesta drifte nesten 480 kilometer fylkesveg og nær 20 kilometer gang- og sykkelveg.

Mesta sin kontrakt gjelder fra 1. september 2020 og ut august 2025. Også på denne kontrakten har Innlandet fylkeskommune en opsjon på 12 måneder. Kontrakten har en verdi på 186 413 623 kroner.

Første driftskontrakt for Hafjell Maskin AS

I Sør-Gudbrandsdal ble Hafjell Maskin AS tildelt oppdraget med å utføre drift- og vedlikeholdsoppgaver. Hafjell Maskin AS skal utføre drifts- og vedlikeholdsoppgaver på vel 451 kilometer fylkesveg og vel 40 kilometer gang- og sykkelveg i kommunene Lillehammer, Nordre Land, Øyer, Ringebu, Sør-Fron og Gausdal kommuner samt nordre del av Ringsaker.

Kontrakten med Hafjell Maskin AS gjelder for perioden 1. september 2020 til 31. august 2025. Innlandet fylkeskommune har også i denne kontrakten en opsjon på 12 måneder. Kontrakten har en verdi på 188 773 000 kroner.

Bjørn Baastad AS skal drifte i Trysil, Engerdal og Rendalen

Innlandet fylkeskommune har inngått kontrakt med Bjørn Baastad AS om å drifte og vedlikeholde vel 507 kilometer fylkesveg og 500 meter gang- og sykkelveg i Trysil, Engerdal og Rendalen kommuner.

Kontrakten med Bjørn Baastad AS gjelder fra 1. september 2020 og ut august 2024. Også i denne kontrakten har Innlandet fylkeskommune en opsjon på 12 måneder. Kontrakten har en verdi på 141 288 000 kroner.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
SE VIDEO: Her smeller det nesten front mot front for sjåfør Lillestøl
Nye Veier forklarer: - Flere årsaker til raset over E6 i Malvik
Lastebiluhell: E16 er mellom Skui og Sollihøgda er sperret
Tunge bro-løft! 120 tonn stål og 400 tonn betong på Bryn fra natt til mandag
Ole Gunnar Tuft: Fremtiden er radiostyrt
Milliardjobb: Oppgradering av norsk forskningsstasjon i Antarktis
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.141