23948sdkhjf

Bygger mer vindkraft i Sverige

Veidekke skal bygge 13 vindkraftfundamenter med tilhørende veger i Rödene utenfor Alingsås i Västra Götaland i Sverige. Prosjektet er verdt cirka 115 millioner svenske kroner.

Vindparken i Rödene vil ha en total effekt på 86 MW, noe som tilsvarer energiforbruket til 40.000 svenske hjem. I pressemeldingen går det fram at den fornybare energien vil kompensere for utslipp tilsvarende 230.000 tonn karbondioksid i året.

– Vi ser frem til et godt samarbeid med Veidekke i Rödeneprosjektet. Sammen med grunneiere og andre samarbeidspartnere skal vi sørge for at mer fornybar energi blir produsert i Sør-Sverige og i umiddelbar nærhet til forbrukernes behov, sier Matilda Afzelius, adm. direktør i RES Renewable Norden.

– Takk til RES Renewable Norden for tilliten og for at vi får være del av vindkraftutbyggingen i Sverige. Jeg er overbevist om at vi gjennom tett samarbeid og involverende arbeidsmetoder vil levere et prosjekt av høyeste kvalitet, sier Anders Johansson i Veidekkes svenske anleggsvirksomhet.

Veidekkes oppdrag inkluderer bygging av veger, fundamenter for vindmøllene og infrastruktur som internt strømnett for vindparken. Arbeidene er planlagt å være ferdigstilt i november 2021.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.128