23948sdkhjf

Blir til ett selskap

Birkeland Maskinentreprenør og T.Halleland slår seg sammen til et selskap.

Birkeland Maskinentreprenør og T.Halleland slår seg sammen til et selskap. Halleland fusjoneres inn i Birkeland Maskinentreprenør, og samtidig endres navnet til Birkeland AS. Endringen trer i kraft 1. januar 2021. Det tas forbehold om at konkurransetilsynet skal godkjenne transaksjonen.

Det nye selskapet vil bestå av 90 ansatte og hadde i 2019 en samlet omsetning på 175 millioner. Målet med sammenslåingen er å styrke posisjonen ytterligere som den ledende entreprenøren på Haugalandet og Sunnhordaland.

Stangeland Gruppen kjøpte september 2019 50% av drift- og eiendomsselskapet T. Halleland, og i mai 2020 ble også 50% av Birkeland Maskinentreprenør as en del av konsernet. September 2020 kjøpte Stangeland Gruppen resten av Halleland og eier nå 100% av T. Halleland AS.

Kai Birkeland blir daglig leder, og Torleiv Halleland blir markedssjef i Birkeland as. Stangeland Gruppen eier 60% og Kai Peder Birkeland eier 40%. Hovedkontor med administrasjon og verkstedfasilitet skal være i de tidligere Halleland lokalene på Ekrene Næringspark i Sveio. Birkeland AS har også kjøpt 50% av Birkeland & Tyse Bergsprenger AS.

- I Birkeland tenker man mye i kubikk og meter, og Halleland er jevne og stødige. Med andre ord, har de begge sterke kvaliteter. I forhold til verdier og prinsipper, tenker vi alle likt! Folk skal ha det kjekt på jobb, og vi leverer alltid som avtalt, sier Olav Stangeland.

Det er likhetstrekkene, den unike kompetansen i begge selskap, samt mulighetene fremover som i korte trekk er fundamentet i fusjonen.

- I flere år har vi levert oppdrag som avtalt, jevnt og stødig bygget relasjoner og tillitt i markedet. Det er vi stolt av, og det skal vi dra med oss videre. Målet er at kundene våre skal oppleve en effektiv entreprenør med mer kompetanse og ressurser enn da vi drev hver for oss. Vi satser, utvikler oss og ser store muligheter i markedet, sier Kai Birkeland.

Torleiv Halleland understreker viktigheten av å være en trygg, attraktiv arbeidsplass.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141