23948sdkhjf

Belgiere og italienere skal bygge

Nye Veier har signert med belgiske Besix og italienske Rizzani de Eccher om prosjektutvikling, regulering og bygging av E6 Moelv – Roterud.

Besix og Rizzani de Eccher har med seg Multiconsult, AF-Gruppen, Aarsleff og Selberg Arkitekter i teamet som skal planlegge og bygge delstrekningen Moelv – Roterud. Strekningen er 11 kilometer og består av ny firefelts motorvegbru over Mjøsa og veg i dagen på begge sider av brua.

Umiddelbar samhandling

– Dagens signering er en viktig milepel for Nye Veier. Besix og Rizzani de Eccher har gjennom konkretiseringsfasen bekreftet at de leverer på prestasjonsmålene for oppdraget. Nå starter vi umiddelbart med integrert samhandling, der vi i større grad enn i tradisjonelle prosjekter skal arbeide sammen om prosjektutvikling og regulering i en tidlig fase, sier Anette Aanesland, adm. direktør i Nye Veier.

Besix og Rizzani ser frem til sitt første prosjekt i Norge og gleder seg til å realisere det nye landemerket i Innlandet.

Den blir unik

– Brukonseptet blir verdens lengste bru med bruk av tre som en del av konstruksjonen. Brua blir unik, både teknisk og miljømessig, og den er godt tilpasset landskapet. Nå ser vi frem til et dynamisk og godt samarbeid med alle involverte, sier Nic De Roeck, europadirektør i Besix.

Den nye motorvegbrua over Mjøsa utgjør hoveddelen av oppdraget.

– Vi bygger sammen Innlandet med en fremtidsrettet brukonstruksjon i tre. Brua og ny motorveg gjennom Innlandet gir større bo- og arbeidsmarked, reduserer reisetiden og legger til rette for fortsatt god vekst og utvikling i Innlandet, sier Øyvind Moshagen, utbyggingsdirektør i Nye Veier.

Over 35 mrd.

Dagens kontraktsignering er den 14. i rekken til Nye Veier siden 2016.

– Signeringen med Besix og Rizzani de Eccher er nummer 14 i rekken av store vegutbyggingskontrakter siden etableringen av Nye Veier i 2016. Samlet verdi er på over 35 milliarder kroner, sier Bjørn Børseth, direktør kontrakt og marked i Nye Veier.

Besix og Rizzani de Eccher har samarbeidet gjennom flere år. Grupperingen har blant annet bygget Kronprinsesse Marys bru over Roskildefjorden i Danmark.

E6 Moelv – Roterud inngår i Nye Veiers utbygging av 43 kilometer med firefelts motorveg med 110 km/t fra Moelv til Øyer.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.157