23948sdkhjf

Konkurs etter to storjobber

Pengene fra oppdrag på Follobanen og det gamle sykehuset i Fredrikstad uteble. Da hadde styret i Viken Service AS ikke annet å gjøre enn å slå seg selv konkurs.

– Nei, da var det ikke mulig å drive, sier daglig leder Roy Webjørnsen i en kommentar til Sarpsborg Arbeiderblad.

I slutten av forrige uke leverte han oppbudsbegjæringen til tingretten i Sarpsborg. Den ble tatt til følge og konkurs åpnet med advokat Per Magnus Bråthen som bostyrer.

Navneskifte

Wirecut Nordic AS var det opprinnelige navnet på det konkursrammede selskapet. Kort tid før styret vedtok å melde oppbud, ble navnet endret til Viken Service AS. Bakgrunnen for navnendringen er ikke kjent.

Det siste offisielle regnskapet er fra 2018. Da hadde selskapet en omsetning på hele 35 millioner kroner, en økning på hele 100 prosent fra året før Mens 2017 driften hadde et underskudd på 2,5 millioner kroner, var røde tall snudd til et positivt resultat i 2018 på 855.00 kroner.

I løpet av sommeren har ledelsen i firmaet forhandlet med oppdragsgivere for et par store prosjekter. Viken Service (Wirecut Nordic) har hatt store beløp utestående for jobber både på Follotunnelen og det tidligere sentralsykehuset i Fredrikstad.

Svært vanskelige forhandlinger

– Vi har ikke greid å komme i mål. Det har vært svært vanskelige forhandlinger, medgir Roy Webjørnsen.

I fjor sommer skrev SA at Wirecut Nordic nettopp hadde fullført Norges desidert største oppdrag innen saging. Da ble det utført over 80.000 meter med gulvsaging, i 20 centimeters tykkelse, sammenhengende i ett prosjekt på Follobanen. Det er en rimelig stor jobb for sarpsborgbedriften, som holdt på i ti måneder med AGJV som hovedentreprenør.

I oppbudsbegjæringen er det oppgitt at den samlede gjelden er på 18 millioner kroner, mens bokført aktiva er på rundt 16 millioner kroner. Regnskapet hittil i 2020 viser et driftsunderskudd på 5 millioner kroner.

Ingen blir ledige

Virksomheten har vært i gang helt til konkursåpningen. Alle de 15 ansatte får trolig bli med videre i søsterselskapet Wirecut Nordic Drift AS. Det er ingen som blir arbeidsledige.

Betong-saging AS er selskapet som står oppført som eier av Viken Service AS. Dette selskapet omsatte i 2018 for 9 millioner kroner. Roy Webjørnsen har en aksjepost på 52 prosent i Betong-saging. De øvrige aksjene besitter sønnene Remi og Robin Webjørnsen.

Første skiftesamling er berammet til 13. november, mens fristen for å melde fordringer i boet er satt til 8. oktober.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141