23948sdkhjf

Signerte kontrakt på 193 millioner

Bertelsen & Garpestad skal bygge ny E39 Leirvika-Renndalen.

Trøndelag: Statens vegvesen signerte i går kontrakt med Bertelsen & Garpestad AS, som har fått i oppdrag å bygge nye E39 Leirvika-Renndalen. Strekningen er en del av E39 Betna-Stormyra.

Kontrakten er på kr 193 407 972,12 eks. mva, og omfatter bygging av ca. 4,8 km ny europaveg.

Nye E39 Betna-Stormyra, som til sammen vil gi 26 km ny veg, vil stå ferdig i 2024. For trafikantene betyr den nye vegen en enklere reisehverdag, med sju minutter kortere reisetid på strekningen, langt bedre framkommelighet og økt trafikksikkerhet.

Oppstart i slutten av oktober

Prosjektet starter med byggingen av nye E39 Leirvika-Renndalen, som vil krysse over fv. 6182 med en 55 meter lang bru. Det skal også bygges ei 54 meter lang bru over Stokkelva og en landbruksundergang på ca. 22 meter rett sør for Øygardsbekken. Byggetiden er beregnet til ca. 2 år.

Neste milepæl for delparsellen er samhandling mellom Vegvesenet og Bertelsen & Garpestad i midten av oktober. Etter dette vil være det klart for innrykk av de første anleggsmaskinene.

Når det er behov for det, vil E39 bli stengt for trafikk i inntil 20 minutter. Det legges til rette for at kollektivtrafikken vil gå mest mulig uhindret

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.172