23948sdkhjf

Volmax lærlingskole jubilerer

Rett før jul var det skoleavslutning for årets klasse på lærlingskolen til Volmax i Tønsberg. Med det kan man se tilbake på 10 år med egen lærlingskole.

Kullet som gikk ut skolen rett før jul besto av syv mekanikerlærlinger fra Volmax og 2 fra Larvik Last og Buss (MAN)

Det var i 1999 at ledelsen i Volmax besluttet å starte et eget lærlingprogram, for å sikre jevn tilgang av kvalifiserte medarbeidere til verksted og delelager.

Målet var å utdanne godt trente fagfolk som ikke bare skulle bestå fagprøven, men enkelt kunne gå rett inn i normal drift etter endt lærlingperiode.

I løpet av de 10 årene har 79 mekanikerlærlinger og 8 delelagerlærlinger deltatt på i undervisningsopplegget, som består av 11 firedagers samlinger fra januar til desember. Alle har bestått fagprøven og rundt 40 av disse er i dag fremdeles ansatt i Volmax.

Ifølge Volmax er målsetningen mer enn innfridd og i tillegg har de hevet kompetansen på instruktører og lærlingfaddere. I høykonjunkturen som man har bak seg var det helt avgjørende å ha tilgang på 8-10 nye medarbeidere hvert år. Selv om aktivitetsnivået nå er lavere vil lærlingprogrammet fortsette som før og ny klasse starter opp i disse dager.

Kompetanse er et satsningsområde i Volmax. Lærlingskolen er en del av Volmax Kompetanse som også holder tekniske kurs for Volvo Norge og leverer sjåførkurs og konsulenttjenester til bileiere og transportører.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063